Így készül a tökéletes spenótleves buggyantott tojással

• Szerző: Horváthné Csáki Katalin

A spenót tele van ásványi anyagokkal, így nemcsak a főzelékhez kiváló alapanyag, ízletes leves is készíthető belőle. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető! Próbáld ki te is!

Hozzávalók 5 fő részére:

  • 60 dkg spenót (lehetőleg bébispenót),
  • 1 kis pohár tejföl,
  • 2 ek liszt,
  • só,
  • bors,
  • 6-7 gerezd fokhagyma,
  • 6 tojás.

Elkészítés:

Egy lábasba 2 liter vizet felteszünk a tűzhelyre. Beletesszük a fagyasztott bébispenótleveleket, hozzá daraboljuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, 15 percig főzzük. A tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, és a levesléből 1 merőkanálnyi lével hőkiegyenlítjük, majd behabarjuk a levesünket. Ezt követően beleütjük a tojásokat és még kb. 10 percig főzzük.