Vegán "nutella" recept - Így készítsd el házilag!
• Szerző: Papás Mamás Magazin
Ez a házi nutella változat kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a bolti, és az elkészítéséhez te magad válogathatod össze a minőségi alapanyagokat. És ami a lényeg: teljesen vegán!
Sok családban a krémes nutella a gyerekek nagy kedvence, és hozzátartozik a reggelihez, de valljuk be, mégis csak egy igaz cukorbomba. Éppen ezért ajánljuk figyelmedbe az alábbi egészséges változatot, amit otthon mi magunk is könnyen elkészíthetünk - kikerülve ezzel az egyre többeknek kellemetlen tüneteket előidéző, boci tejet, ráadásul a mi változatunk kevesebb szénhidrátot tartalmaz.
Vegán nutella recept - hozzávalók
- 400 g mogyoró vagy héj nélküli nyers mandula
- 5 ek kakópor (magas kakaótartalmú, jó minőségű)
- 5 ek semleges olaj (kókuszolaj)
- 6 ek édesítőszer (Xylit, kókuszvirágcukor, juharszirup, akácméz)
- Csipet só
- Ízlés szerint vanília, fahéj, narancs
- Ízlés szerint olvasztott étcsokoládé
Vegán nutella - elkészítése
1. A mogyorót/mandulát 170 fokon alsó és felső légkeverés mellett 10 percig pirítsuk.
2. A kihűlt olajos magvat addig daráljuk, amíg teljesen homogén állagú nem lesz.
3. A teljesen simára darált masszához adjuk hozzá a többi hozzávalót, és pürésítsük tovább.
4. Az így kapott csokis krémet töltsük üvegekbe. Hűtőben tárolva körülbelül 1 hónapig eláll.
Fotók: freepik