Konyhai tippek, amelyek megváltoztatták a főzési szokásaimat! Így élmény a főzés!

• Szerző: bidista.com

Néha olyan ételt készítünk, amelyet már fogyasztottunk egy étteremben, de mégsem sikerül pont úgy ahogy az adott helyen ettük és ennek az oka bizonyos konyhai titkokban rejlik, amelyeket a séfek jól ismernek. Ma szeretnénk bemutatni nektek néhány hasznos tanácsot, amelyek segítségetekre lehetnek az ételek elkészítésében - olvasható a bidista.com oldalán.

1. Ha nyers hagymát használsz egy étel elkészítésénél, akkor áztasd be jó hideg vízbe, így a hagyma veszít a csípős ízéből és kellemesebb lesz az aromája.

2. Ha salátát készítesz friss zöldségekből, akkor előbb sózd meg a salátát és majd csak ezután önts rá olajat, vagy más dresszinget.

3. Ha sült húst készítesz, akkor készíts egy keveréket kukoricakeményítőből és tojásfehérjéből, és forgasd bele a húst. Ettől az úgynevezett páctól a hús puhább és szaftosabb lesz, és szép egyenletesen fog megpirulni.

4. Bármilyen süteményt készítesz, a tésztájába mindig tegyél kevés sót, mert a sótól káprázatosabb lesz a sütemény.

5. Bármilyen szószt készítesz, tegyél bele egy kiskanál mogyoróvajat vagy mustárt, mert így kellemesebb lesz az íze.

6. Ha darált húsból készítesz kroketteket, tegyél a masszába zsemlemorzsát, ettől jobban megőrzik a formájukat és ropogósabbak lesznek.

7. Melegítsd vagy hűtsd le a tányért, amelyből az ételt fogyasztod, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a felszolgálásra kerülő étellel. Ehhez a művelethez használd a hűtőszekrényt, vagy a mikrohullámú sütőt. Ez a trükk főleg olyankor hasznos, amikor vendégeid vannak, mert így bármilyen étel hosszabb ideig megőrzi a hőmérsékletét és káprázatosabb lesz.

8. Ha rántottát készítesz, tegyél bele egy kis kukoricából készült keményítőt, így puhább lesz a rántotta és nem fog odaégni.

Forrás: bidista.com
Fotó: freepik.com