Három éves kislány fulladt vízbe a sárvári fürdőben

2019 November 18.

Tragédia: egy három éves kislány keveredett el a szülei mellől  a sárvári fürdőben, és vízbe fulladt.

A három éves kislány, aki elkeveredett szülei és a testvére mellől, még november 10-én fulladt meg, amit a létesítmény kamerája is rögzített.

A Blikk úgy tudja, hogy a kislány másfél percig küzdött, hogy a vízfelszínen tudjon maradni, de végül elsüllyedt. A kisgyerek közelében több felnőtt is tartózkodott, de senki nem segített rajta, valószínűleg azért, mert már ereje sem volt kiabálni.

Hasonló tragédiák kivédhetőek lennének

Ebben a cikkünkben részletesen elmagyarázzuk, hogy hogyan lehet észrevenni a vízben, hogy egy gyerek éppen játszik-e, vagy fuldoklás közben sürgős segítségre szorul. A fuldoklás egyáltalán nem úgy történik, mint ahogy azt a filmekben látni, hangosan és drámaian, hanem észrevétlenül és csendesen. Életet menthetünk azzal, ha a vízbefulladás jeleivel tisztában vagyunk.

A gyerekek fürdés-lubickolás közben jellemzően hangosak, és játszanak. Ha csak egy kicsit is elcsendesedni látszanak, akkor ébernek kell lennünk! Kérdezzünk ilyenkor rá hangosan, hogy "minden rendben van?", és várjunk is tőlük reakciót.

A kislány 3 percet töltött a víz alatt

Egy férfi hosszasan nézte a kislány küzdelmét, akit a rendőrség most ki akar hallgatni.

A kórházban már nem tudtak segíteni a kislányon, az a körülbelül három perc, amit a víz alatt töltött, végzetesnek bizonyult.

Lapinformációk szerint úgy tudni, hogy  a fürdő a szabályokat betartotta, és az úszómesterek szintén helyesen és szakszerűen végezték a mentést.