Ismét itt a Vöröstói Játékfesztivál! Érkezik a legvidámabb hétvége a Balaton-felvidékre

• Szerző: PMM

A tavalyi közös játék után idén is megszervezik az ingyenes Vöröstói Játékfesztivált, a gyereknapot is magába foglaló pünkösdi hosszú hétvégén, május 27-e és 29-e között.  

Az év legkedvesebb fesztiválja, ami Veszprémtől és a Balatontól is alig 20 perc, különleges hangulattal vár kicsiket és nagyokat, családokat, játékos kedvű fiúkat, lányokat. Három napig árnyas, kedves kertek alatt halkan puffan a petanque, repül a babzsák, surran a csúzli. Falusi triatlonon ódon bringák csilingelnek, talicskák csikorognak, szalmaszálak zizegnek. A kézműves asztaloknál apró kezek matatnak, játékasztaloknál kockák peregnek, bábuk léptei kopognak, matchboxok és emberek versenyeznek. 

De játszanak nagyszerű színészek is, érkezik a Loveshake, Rezes Judit és Szabó Győző kapcsolatának igaz története, megnézhetjük Balsai Móni produkcióját, egy igazi pikáns, szórakoztató verses előadást. Akiket pedig elméleti szinten is érdekel a játék, elmerülhetnek Jolsvai András időutazásában vagy épp a Hintalovon Alapítvánnyal közösen gondolkodhatnak azon, hogyan tudnának jobb játékpartnerek lenni a gyerekek számára. 

A Játékfesztivál ötlete a vöröstói családok hagyományaihoz nyúlik vissza, akik a jó idő beköszöntével rendszeresen összegyűltek, hogy az egymást érő kertekben, hűvös pincékben és békés nyaralókban együtt hódoljanak kedvenc játékaiknak. A szervezők érezték, hogy valami igazán különlegessel van dolguk, így született meg 2022-ben a Játékfesztivál Tóth Benedek programigazgató kezdeményezésével. És így született meg egy újabb hagyomány.

A Játékfesztivált a helyi lakók kezdeményezésére a Hangvető szervezi, a Veszprém–Balaton EKF támogatásával.

Hangolódj, készülj!

Nehéz elképzelni, hogy egy fesztivál lehet ennyire idilli, úgyhogy beszéljen magáért a tavalyi eseményen forgatott hangulatvideó.

És beszéljen Szabó Győző, aki mindig izgatottan készül a játékos napokra.

No és persze beszéljenek a programok - a teljesség igénye nélkül: kvízek, petanque, terepasztal, lavosball, papírrepülő-bajnokság, célbadobás, célbalövés, sárkányeregetés, matchbox-verseny, játékos oktatás vízimentőktől, zenés gyerekelőadások, bábelőadások, pedálos kisautók versenye, társasjáték, footgolf, és sok más! További információ a rendezvény weboldalán és a Facebookon található.