Csodákkal vár a Generali Gyerek Sziget fesztivál

• Szerző: PMM

Háromnapos fesztivállal indítja a vakációt a Generali Gyerek Sziget, a Hajógyári-sziget árnyas fái közt. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye népszerű előadók koncertjével, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, zsonglőrökkel és artistákkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg élménnyel várja a családokat, június 16-18 között, reggel 10-től este 18 óráig. Az idén egy, de igen hosszú hétvégén, igazi fesztiválhangulatban ünnepelhetik a VAKÁCIÓ kezdetét a lurkók és szüleik a Hajógyári-szigeten. Pénteken Halász Judittal indul a mulatság, a hétvége folyamán pedig – a megannyi program mellett - az Apacuka és Gryllus Vilmos is a húrok közé csap a Nagyszínpadon. 

Az előadásokon túl érdemes nyakunkba venni az egész szigetet, ahol igazán izgalmas és mesés helyszínek várják a gyerkőcöket. Kukutyinban - zabhegyezés helyett - régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg: itt él és sürög-forog a takács, a csizmadia, a mézesbábos, a kalapos és még megannyi mester, akinek a cégérét elvitte egy hatalmas szélvihar és csakis a gyerekek segítségével tűzhetik ki azokat ismét ajtajuk fölé. Aki a falusi élet mellet a vidék állataival is megismerkedne, azt várja az Állatsimogató, a Kézműves Palotában pedig az alkotókedvűek találhatnak remek elfoglaltságokat.

A Gyerek Paradicsomban a környezettudatosság kerül a középpontba, így lehet majd kertészkedni, fűszerekkel és madarakkal ismerkedni, de a sziget élővilágát is bemutatják majd egy természetjáró séta alatt. A Nemzetközi Duna Napon pedig híres nagy folyónk élővilágát ismerhetjük meg. 

Aki aktívabb programra vágyik, annak a Karamella Cirkuszvilágában a helye, ahol akár artista diplomát is szerezhetnek a résztvevők vagy érdemes megkeresni a Generali Gyerek Sziget visszatérő nagy kedvencét, a Négy Évszak Óriás Ugrálóvárat.

A szervezők a legkisebbek számára is készülnek helyszínnel, a Babajátszóházban a pelenkázótól a fejlesztőprogramokon át tanácsadással is várják a 0-tól 2 éves korosztályt. A részletes programért irány a www.gyereksziget.hu, az élményekért pedig az Óbudai Hajógyári-sziget.

Fotó: Facebook