Kétéves kisgyereket mentettek ki a tűző napon parkoló autóból Dorogon

2019 Július 27.

Dorogon egy tűző napon parkoló autóban hagytak magára egy kislányt. A járőrök szabadították ki.

A rendőrök bejelentés alapján vonultak ki egy dorogi parkolóba, ahol egy kislányt a tűző napon lévő autóban hagytak. A kisgyereket gyorsan megtalálták a rendőrök. A gyermeknek nagyon melege volt, piros volt az arca, és ki akart szállni. Mivel a kocsi első ablakai résnyire nyitva voltak, a rendőrök könnyen kinyitották a járművet.

Vizet adtak a kétéves kislánynak, lemosták az arcát, és rögtön értesítették a mentőket. Szerencsére a vizsgálat után az OMSZ munkatársai azt állapították meg, hogy nem szükséges kórházba szállítani a gyermeket.

Kánikulában elég néhány perc a tragédiához

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy babát, kisgyereket nem hagyunk a tűző napon, még akkor sem, ha a kicsi alszik, és nem akarjuk őt felébreszteni.

Ha egy baba, kisgyermek bezárva marad a tűző napon hagyott autóban, akkor akár meg is halhat! A kánikulai hőségben elég néhány perc a bezárt, levegőtlen gépkocsiban, a kisgyerek agyában és veséjében máris visszafordíthatatlan károk keletkeznek.

10 perc elteltével akár 10-15 fokot is megemelkedhet az autó belső hőmérséklete, 60 perc elteltével akár 45-fokot is, ami végzetes tragédiával jár! Az autóba zárt babák ilyenkor poklot élnek meg... Egy bekötött kisgyermeknek semmi esélye arra, hogy segítsen önmagán, ráadásul a kiabálástól, sírástól még inkább kimerül.

Bármikor, amikor járókelőként autóban hagyott babát, kisgyereket látunk, ne féljünk beavatkozni, és azonnal értesítsük a rendőrséget. Ha kell, törjük be az ablakot, mert életet menthet!

EZ IS ÉRDEKELHET: MÁR LÉTEZIK TECHNIKA ARRA, HOGYAN LEHET ELKERÜLNI AZ ILYEN TRAGÉDIÁKAT! »»

Forrás: police.hu