Videó: Ez történik, ha egy babát, kisgyereket a nyári hőségben az autóban hagynak!

2018 Június 20.

Figyelemfelhívó videó rekonstruált jelenetekkel! Ha egy babát, kisgyermeket bezárnak, és magára hagyják a tűző napon hagyott autóba, akkor akár meg is hallhat! A videó készítői azt szemléltetik, hogy milyen végzetes következménye lehet ennek. A kisfilm rekonstruált képeket tartalmaz, a nyugalom megzavarására alkalmas jelenetekkel.

Ha egy babát, kisgyermeket bezárunk a tűző napon hagyott autóba, akkor akár meg is hallhat! A kánikulai hőségben elég néhány perc a bezárt, levegőtlen gépkocsiban, a kisgyerek agyában és veséjében máris visszafordíthatatlan károk keletkeznek.

10 perc elteltével akár 10-15 fokot is megemelkedhet az autó belső hőmérséklete, 60 perc elteltével akár 45-fokot is, ami végzetes tragédiával jár! Az autóba zárt babák ilyenkor poklot élnek meg... Egy bekötött kisgyermeknek semmi esélye arra, hogy segítsen önmagán, ráadásul a kiabálástól, sírástól még inkább kimerül.

Általában ezek az esetek akkor fordulnak elő, amikor az anyukák nem szeretnék az alvó babát felébreszteni, és nem gondolnak bele a következményekbe. Még akkor is, ha csak 1 percre tervezzük az alvó babát magára hagyni, gondoljunk arra, hogy bármi történhet a velünk úgy (kulcselvesztés, rosszullét), hogy senki még csak nem is sejti, hogy odakint az autóban egy kisbaba szenved a forróságtól.

Bármikor, amikor járókelőként autóban hagyott babát, kisgyereket látunk, ne féljünk beavatkozni, és azonnal értesítsük a rendőrséget. Ha kell, törjük be az ablakot, mert életet menthet!

Forrás: YouTube/RedCastle Crusade, Blikk.hu
A figyelemfelhívó videó rekonstruált jeleneteket tartalmaz, a nyugalom megzavarására alkalmas.