5 kihagyhatatlan játszótér Budapesten, ami hatalmas élmény a családnak!

2019 Április 01. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Ha úgy érzed, hogy babád, kisgyermeked készen áll a világ felfedezésére, akkor irány a játszótér! 5 különleges, budapesti játszóteret mutatunk, amelyek mindegyike családi kiruccanásnak, hétvégi vagy szünidei programnak is tökéletes lehet. (x)

Visszavonhatatlanul kezdetét vette a tavaszi játszótéri szezon, és végre szikrázó napsütésben, kellemes langymelegben vehetjük újra birtokba kedvenc játszótereinket. Gyerekeinknek felejthetetlen élményt szerezhetünk azzal, ha a közeli, megszokott játszótereken túl, olyan „kalandos” helyszínekre látogatunk el velük, amelyekről eddig még csak elképzelésük sem volt.

Ehhez az élményhez listázunk budapesti bakancslistás játszótereket, amelyekre - részben a játszótér színvonala, jellege, részben pedig a játszótér csodaszép környezete miatt - jó, ha akár egy teljes napot rászánunk. Az alábbi ingyenes játszóterek közül találsz könnyen megközelíthető, centrális helyen fekvő, és ellenkezőleg, a város zajától félreeső helyszíneket egyaránt.

1.    Gellért-hegyi csúszdás játszótér

Cím: Budapest I., Gellért tér

Csőcsúszda, szlalom csúszda, hullámos csúszda, függőhidak, mászóvár, hinták, trambulin, kilátótorony garantálja az élményt egészen kicsik és már nagyobb gyerekek számára is. A teljes játszótér biztonságos gumiborítással fedett, ezért a kúszó-mászó babák is élvezni tudják. A játszótér meglátogatását összeköthetjük a Gellért-hegy bebarangolásával. Még több infó: ITT

2.    Pom Pom mesejátszótér

Cím: Budapest I., Naphegy-tér

„Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismeritek? Ó, őt igazán senki sem ismeri!” – emlékszel még, így kezdődik gyerekkorunk népszerű meséje. Ha úgy döntötök, hogy szeretnétek vele, Picurral, Gombóc Artúrral, Festéktüsszentő Hapci Benővel és a többi kedves mesefigurával nosztalgiázni, akkor visszatérő látogatók lesztek ezen a kicsiny és családias jellegű játszótéren. Még több infó: ITT

3.    Bikás park – Kalózos játszótér

Cím: Budapest 11., Bikás park

A Bikás park már önmagában nagyszerű élmény, egy igazi gyerekparadicsom, nagyvárosi miliőbe ágyazott modern szabadidő park, amely egy teljesen gondtalan világba csöppenti az idelátogató családokat. A gondosan rendezett parkban sok egyéb mellett két játszótér is várja a gyerekeket: egy kisebbek számára létesített, extra széles csúszdás játszótér, és egy másik, inkább nagyobb gyerekeknek kedvező trambulin- és mászópark.Miközben hatalmasakat kúsznak-másznak-trambulinoznak a gyerekek a játszótéri eszközökön - kapaszkodnak, függeszkednek a mászókán, egyensúlyoznak a gerendákon, billegnek a libikókán, vagy önfeledten sikítoznak a csúszdán -, hagyjuk, hadd éljék át a legörömtelibb flow élményt, amire egy egészségesen fejlődő gyereknek csak szüksége lehet.

Bátorítsuk őket arra, hogy kipróbálják magukat a lehető legtöbb játszótéri helyzetben. Hagyjuk őket szabadon mozogni, futkorászni, esni-kelni, és ne féltsük túl őket, ha játék, mozgás közben koszosak lesznek.
Ilyenkor rengeteg baktériummal és mikroorganizmussal találkoznak ugyan, amelyek kihívás elé állítják a még éretlen immunrendszerüket, ám fontos dologhoz járul hozzá a szabadban való mozgás: a védekezőképesség fejlődéséhez.

A babák, kisgyerekek immunrendszere az első három évben nagyon intenzíven fejlődik, de ha az immunrendszer fejlődését megfelelően támogatjuk, nem kell aggódni egy kis „játszótéri kosz” miatt – az ott gyűjtött élmények és tapasztalatok az immunrendszert is felkészültebbé teszi a fertőzéses megbetegedésekkel szemben, mire közösségbe kerülnek.

A 7 tipp gyermeked egészséges immunrendszeréhez cikkünkben Pálinkás Zsanett védőnővel beszélgettünk, hogy szülőként mit tudunk mi ezért tenni.

Ne feledjük, ha gyermekünknek erős az ellenálló képessége, akkor készen áll a világ felfedezésére! Ehhez pedig remek gyakorlóterep és élményforrás lehet a játszótér!

4.    Normafa, Anna-réti játszótér

Cím: Budapest 12., Jánoshegyi út

A Normafa a budapestiek egyik kedvelt kirándulóhelye, ha nem a legkedveltebb. A lenyűgöző panoráma, a hegyvidéki sétányok kellemes atmoszférája és a helyben kapható, forrón sült rétes miatt érdemes ide látogatni. A játszótere viszonylag új: 18 változatos eszközön lehet jókat játszani, a hatalmas réten labdázni, szaladgálni vagy piknikezni.

5.    Benczúr játszótér

Cím: Budapest 6., Benczúr köz

Mesebirodalom várja a gyerekeket Terézváros eldugott kis zsákutcájában, egészen közel a Városligethez. Kő Boldizsár méltán híres képzőművész-játszótérépítő tarkabarka figurái, színes házai, népmesék világát idéző építményei ámultba ejtik a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A különleges hangulatú játszóteret inkább lehetne mesekertnek nevezni, mintsem játszótérnek, ahol az órák perceknek tűnnek, és vidáman röpülnek.

Promóció (x)