Új tematikus játszótér Budapest szívében, amit kicsiknek és nagyoknak is látni kell! (Fotós beszámoló)

2019 Október 16. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Pál utcai fiúk játszótér: Új tematikus játszótér nyílt a Józsefvárosban, amely a Pál utcai fiúk regény és a századfordulós Budapest világát idézi meg. Az új játszótérre mi is kilátogattunk, fotós beszámolónk következik.

Józsefváros mára a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő kerületévé vált, amit a Múzeumkertben átadott új játszótérrel még többen élvezhetnek.

A 2-14 éves korosztály számára tervezett gyerekbirodalom megálmodói a századfordulós Budapest, pontosabban Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk (1906) és Pásztor Árpád A Muzi (1930) című könyvének világából inspirálódtak.

A park központi eleme a gőzfűrészüzem, ami egyszerre mászóka, csúszda és játszóvár.

A kisebbek figyelmét az izgalmas mini lóvasút köti le, amely az egykori, a Kálvin teret Újpesttel összekötő vonalnak állít emléket.

A hinták és a körforgó mellett egy működő verklit is kipróbálhatunk.

   

A Pál utcai fiúk kultikus „einstand” jelenetét és a Muziban is előbukkanó "gojzizást" közelebbről is megismerhetjük a játszótéren. A mára elfeledett játék szabályai elolvashatók a kifüggesztett táblán.

A játékhoz kapcsolódó golyóautomata ottjártunkor sajnos éppen nem működött (beragadtak a golyók), ezért azt nem tudtuk kipróbálni - érdemes otthonról magunkkal vinni, ha játszani üveggolyózni szeretnénk.

Hol található a játszótér?

Magyar Nemzeti Múzeum kertje
1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.

Pál utcai fiúk játszótér (Múzeumkert játszótér) - még több fotó