Új digitális élményközpont Budapesten! A gyerekek játszva ismerkednek meg az okostechnológiák és a robotika világával

2020 Szeptember 21.

Az új élményközpotnban minden foglalkozás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az EDU&FUN Digitális Élményközpontban egyebek mellet a robottechnikát, a 3D nyomtatást és az okostechnológiákat is megismerhetik játékos formában az iskolások és hétvégenként az érdeklődő családok.

A digitalizáció napjainkra a sikeresség és a gyarapodás legfontosabb eszközévé vált, ezért a digitális kompetenciák megszerzése kulcsfontosságú a gyerekek számára - az új élményközpont ezt a célt hivatott szolgálni.

Tisza Géza, az EDU&FUN Digitális Élményközpont Budapest szakmai vezetője elmondta, hogy

a központban az érdeklődők megismerhetik a padlórobotokat, az ipari robotokat és a humanoid tanulni képes robotokat is. Továbbá felfedezhetik az ide látogatók a 3D tervezés, szkennelés és nyomtatás folyamatát. A központban kialakítottak egy okosotthon sarkot is, valamint megismerhetőek a virtuális technológiák is. Van animációkészítő asztal, és a kiterjesztett valóság eszközei is megtalálhatóak.

A központba érkező fiataloknak számukra is kihívást jelentő, valós problémákat igyekeznek felvetni, vagyis "nem robottechnológiával ismerkedünk, hanem a jövő városát fejlesztjük, nem a 3D tervezést tanuljuk, hanem a Marsra szervezünk expedíciót" - fogalmazott.

EZ IS ÉRDEKELHET: Szikrasuli, ahol tehetséggondozó klubok, informatika-robotika, matematikai és természettudományos foglalkozások állnak a fókuszban »»

"Hiszünk abban, hogy azok a gyerekek, akik a programjainkon játékos módon ismerkednek meg a modern eszközökkel, nemcsak a mindennapi életben boldogulnak majd jobban, hanem komoly érdeklődés alakul ki bennük a komplex természettudományok és az informatika iránt" - írják az élményközpont honlapján.

EDU&FUN Digitális Élményközpont (Új Hidegkuti Nándor Stadion)
1087 Budapest, Salgótarjáni út 12-14.

 

  •     alternatív tanórák osztályoknak - hétköznap délelőttönként
  •     szakkörök - hétköznap délutánonként
  •     családi programok hétvégenként

   

Forrás: MTI