Szikrasuli: gyermekközpontú, alacsony létszámú iskola indul Dunakeszin, ahol modern, pozitív pedagógiai módszerek segítik a gyerekeket a tanulásban

2020 Április 06. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Beiratkozás a Szikrasuli Alapítványi Iskolába folyamatos. A pedagógus végzettségű alapítóval, Czoma Krisztinával beszélgettünk.

- A Szikrasuli megálmodójaként célom egy olyan iskola létrehozása volt, ahol a gyermekekben rejtőző képességeket segítünk kibontakoztatni - vallja Czoma Krisztina, az iskola alapítója. - Ez szerintem csak olyan kis létszámú közösségben lehetséges, ahol az egyéni figyelem és bánásmód meg tud valósulni. 10 éves kisfiam számára nem találtam megfelelő iskolát, így végül társammal, Fodor Évával létrehoztuk a Szikrasuli Alapítványt iskolaalapítás céljából. A Szikrasuli 2020. szeptember elsején Veresegyházon, a Gyermekligetben kezdi meg működését saját OM számmal: 200192 - teszi hozzá Czoma Krisztina.

A Szikrasuli pedagógusai elszántak abban, hogy boldog és magabiztos gyerekhadat lássanak maguk körül nap mint nap. Ezt a célt szolgálja többek között a sok-sok projektmunka, a mozgásfejlesztés, a relaxációs technikák elsajátítása, a tehetséggondozó klubok és az úgynevezett "Szikra percek", ahol a gyerekek a maguk választotta témából tartanak péntekenként kiselőadást.

- A Szikrasuli középpontjában az a gondolat áll, hogy a gyermekeinkben rejlő tehetséget a mi feladatunk kibontakoztatni. Az első osztálytól fokozatosan vezetjük be a tehetséggondozó klubokat, melyek az informatika-robotika, sakk-táblajátékok, matematika-logika és természettudományok lesznek.

- Tanítványaimat sikeresen motiváltam az évek során, megpróbáltam mindenkinek az egyedi igényeihez alkalmazkodni. Ezt a hagyományos iskolarendszerben nem tudtam megvalósítani, ezért fordultam a magánoktatás felé.

- 26 éve tanítok minden korosztálynak angol nyelvet. Az angol ma nem cél, hanem eszköz a világban történő tájékozódáshoz és boldoguláshoz. A Szikrasuliban célunk a folyékony angol nyelvtudás megszerzése a mindennapos angol oktatás segítségével, melynek én is aktív részese leszek - mondja a pedagógus.

A 2020-21-es tanévre 1-8. osztályig várják az érdeklődő családokat. A beiratkozás április végéig tart, de azokba az osztályokba, ahol marad hely, egész évben lehet jelentkezni.


A Szikrasuliról, tanárokról, pedagógiai céljaikról, a napirendről bővebb információ ITT található.

Érdeklődés emailben: szikrasuli@gmail.com
Telefonon: +36 70 450 6452