Future Park: Az új budapesti élményközpont a "világ legmodernebb tudományos játszótere" tárlattal nyitott!

2018 Június 01. • Szerző: MTI

Új élményközpont nyílt Budapesten gyerekeknek! Tudományos, ismeretterjesztő, szórakoztató interaktív kiállításokat láthatunk.

A Future Park című, interaktív kiállítással nyílik meg a Párisi Nagy Áruház épületében az Andrássy Élményközpont; az Andrássy úti kiállítási centrum 2018. június 1-je, péntektől várja a látogatókat.
Az új élményközpont célja, hogy világszerte nagy érdeklődést keltő tudományos-ismeretterjesztő, szórakoztató, interaktív kiállításokat fogadjon és mutasson be a magyar közönségnek  - közölte az MTI-vel csütörtökön az intézmény.

Andrássy Élményközpont
Cím: 1061 Budapest VI., Andrássy út 39. (a volt Párisi Nagy Áruház épületében)
Telefon: +36 70 241 7076

Nyitvatartás:
Hétfőtől vasárnapig: 10:00–20:00 (belépés a kiállítás területére 18:00-ig)
Ünnepnapokon a hétvégi jegyárak érvényesek.

Az Andrássy úti épület történelmi tereiben tematikától függően 3-6 hónapig tartó kiállítások váltják majd egymást - idézi a közlemény Illés Gabriellát, az élményközpontot életre hívó TulipánTündér Produkció vezetőjét.
Az Andrássy Élményközpont első kiállítása a japán szakemberek által megálmodott és a világ számos pontját megjárt, Future Park című interaktív tárlat lesz; a "világ legmodernebb tudományos játszótere" négy hónapig várja a közönségét - jelentették be.

A kiállítást a japán teamLab művészeti kollektíva dolgozta ki, egy olyan, több szakterületet is átfogó, kreatív csoport, amelynek tagjai a digitális társadalom különböző területeiről érkező szakemberek: művészek, programozók, mérnökök, számítógépes animátorok, matematikusok, építészek, webes és nyomdai grafikus tervezők, szerkesztők. A teamLab célja a művészet, a tudomány, a technológia és a kreativitás határait elmosni a közös kreatív aktivitásokon keresztül.

Az Andrássy Élményközpont üzemeltetője a TulipánTündér Produkció, amely 2013-ban azzal a céllal jött létre, hogy olyan egyedülálló élményeket hozzon létre, illetve hozzon el Magyarországra, amelyek egyszerre képviselnek komoly értékeket és elégítenek ki minél szélesebb közönségigényt.


A TulipánTündér nevéhez fűződik például Játékkészítő című musical és az Álomutazó című családi mesemusical, valamint olyan nagykiállítások, mint a The Champion - A Bajnok című élményexpo, a Gooól! című futballkiállítás, az űrutazást napjainkig bemutató Gateway to Space kiállítás vagy a Living dinosaurs - Őskori állatkert.

Forrás: MTI 2018. május 31.
Fotók: Future Park