Diós-eperlekváros sütemény (recept) - Pillanatok alatt elkészül, könnyű és mindenki imádni fogja!
Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető diós-eperlekváros kevert sütemény házilag! A receptet magunk is teszteltük és nálunk mindenki imádja! Lépésről-lépésre fotókkal segítjük a süti elkészítését.
Ezeken a zimankós téli estéken mindenki arra vágyik a legjobban, hogy bekuckózhasson a kedvenc foteljába egy forró teával vagy kávéval, és egy igazi téli finomsággal a tévé elé üljön.
Most elhoztunk nektek egy finom, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető diós-eperlekváros kevert sütemény receptjét.
Hozzávalók:
- 24 dkg Rama
- 60 dkg liszt
- 20 dkg darált dió
- 40 dkg cukor
- 6 darab tojás
- 6 dl tej
- 2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 evőkanál fahéj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor (natúr)
- lekvár
- porcukor
Elkészítés:
Első lépésként a törjük fel a tojásokat. Válasszuk szét őket, a fehérjét tegyük félre, hogy amikor már nagyjából összeállítottuk a sütemény hozzávalóit szép kemény habot készítsünk belőle. | |
A sárgákat keverjük el az enyhén megolvasztott 24 dkg margarinnal, a 40 dkg cukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral. | |
A 60 dkg lisztbe szórjuk bele a 2 csomag sütőport, majd tegyük hozzá a darált diót és keverjük össze alaposan. | |
Amikor ezzel készen vagyunk tegyük hozzá a 2 púpozott evőkanál kakaóport, és a 1/2 evőkanál fahéjat, és ezt is egyenletesen keverjük össze. | |
Ezután a 6 dl tejet szépen lassan öntsük hozzá a tészta alapanyagunkhoz, közben folyamatosan kevergessük, hogy csomómentes legyen. |
|
A szétválasztott tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Amikor már kezd a hab keményedni, akkor beleteszünk 1 púpozott evőkanál cukrot és tovább verjük a robotgéppel, addig, amíg szép fényes nem lesz a habunk. | |
A kakaós masszánkat alaposan keverjük össze mégegyszer, és ezután forgassuk bele óvatosan a felvert tojáshabot. A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
|
|
Amikor kihűlt a tészta, borítsuk ki a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk vissza, és vízszintesen vágjuk ketté. Kenjük meg ízlés szerint lekvárral. |
|
Amikor készen van formára vágjuk, és a tetejét díszíthetjük porcukorral. Egy finom ebéd vagy vacsora után is kitűnő desszert, de egy finom, forró kávé vagy tea mellé is nagyon isteni édesség! Jó étvágyat kívánunk hozzá! |