Diós-eperlekváros sütemény (recept) - Pillanatok alatt elkészül, könnyű és mindenki imádni fogja!

Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető diós-eperlekváros kevert sütemény házilag! A receptet magunk is teszteltük és nálunk mindenki imádja! Lépésről-lépésre fotókkal segítjük a süti elkészítését.

 

Ezeken a zimankós téli estéken mindenki arra vágyik a legjobban, hogy bekuckózhasson a kedvenc foteljába egy forró teával vagy kávéval, és egy igazi téli finomsággal a tévé elé üljön.

Most elhoztunk nektek egy finom, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető diós-eperlekváros kevert sütemény receptjét.  

Hozzávalók:

  • 24 dkg Rama
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 40 dkg cukor
  • 6 darab tojás
  • 6 dl tej
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 evőkanál fahéj
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor (natúr)
  • lekvár
  • porcukor

Elkészítés:

Diós-eperlekváros kevert sütemény - Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető kevert süti házilag! Első lépésként a törjük fel a tojásokat. Válasszuk szét őket, a fehérjét tegyük félre, hogy amikor már nagyjából összeállítottuk a sütemény hozzávalóit szép kemény habot készítsünk belőle. 
Diós-eperlekváros kevert sütemény - Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető kevert süti házilag! A sárgákat keverjük el az enyhén megolvasztott 24 dkg margarinnal, a 40 dkg cukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral. 
Diós-eperlekváros kevert sütemény - Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető kevert süti házilag! A 60 dkg lisztbe szórjuk bele a 2 csomag sütőport, majd tegyük hozzá a darált diót és keverjük össze alaposan. 
Diós-eperlekváros kevert sütemény - Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető kevert süti házilag! Amikor ezzel készen vagyunk tegyük hozzá a 2 púpozott evőkanál kakaóport, és a 1/2 evőkanál fahéjat, és ezt is egyenletesen keverjük össze. 
Diós-eperlekváros kevert sütemény - Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető kevert süti házilag!

Ezután a 6 dl tejet szépen lassan öntsük hozzá a tészta alapanyagunkhoz, közben folyamatosan kevergessük, hogy csomómentes legyen. 

Diós-eperlekváros kevert sütemény - Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető kevert süti házilag! A szétválasztott tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Amikor már kezd a hab keményedni, akkor beleteszünk 1 púpozott evőkanál cukrot és tovább verjük a robotgéppel, addig, amíg szép fényes nem lesz a habunk. 
Diós-eperlekváros kevert sütemény - Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető kevert süti házilag!

A kakaós masszánkat alaposan keverjük össze mégegyszer, és ezután forgassuk bele óvatosan a felvert tojáshabot. 

A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. 

 

Amikor kihűlt a tészta, borítsuk ki a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk vissza, és vízszintesen vágjuk ketté. Kenjük meg ízlés szerint lekvárral. 

Diós-eperlekváros kevert sütemény - Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető kevert süti házilag!

Amikor készen van formára vágjuk, és a  tetejét díszíthetjük porcukorral. Egy finom ebéd vagy vacsora után is kitűnő desszert, de egy finom, forró kávé vagy tea mellé is nagyon isteni édesség!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!