Újabb agyament közösségi kihívás terjed a tinik között: Egy 12 éves lány gyújtotta fel magát a "tűzkihívás" miatt! Figyelmeztet az anya

2018 Augusztus 23. • Szerző: Papás Mamás Magazin

"Egy anyának sem kívánom azt, amin én keresztülmentem". A tinik között terjedő közösségi tűzkihívásról mesél az anya.

A 12 éves amerikai tini, Timiyah Landers saját magát gyújtotta meg, hogy részt vegyen a közösségi médiában terjedő "tűzkihívásban".

Ez az úgynevezett "tűzkihívás" egy olyan felfoghatatlan, önszándékból elkövetett cselekedet, ahol a résztvevő saját magát dörzsöli be egy gyúlékony anyaggal, hogy aztán azt meggyújtsa. A borzalmasan veszélyes tettet a tinédzserek videóra is veszik, hogy aztán megosszák "hőstettüket" másokkal a közösségi médiában, például a YouTube-on vagy az Istagram-on.

Az, hogy mennyire nem viccről van szó, detroit-i tini lány példája is mutatja, aki 50%-os égési sérülést szenvedett. Timiyah jelenleg is kórházban fekszik, mesterségesen táplálják, és több műtéten kellett már átesnie.

A 35 éves anya a BBC-nek adott interjújában arról számolt be, hogy a lánya két barátnőjével tartózkodott otthon, amikor egyszer csak egy pukkanó hangra lett figyelmes.
A 12 éves gyerek először alkohol öntött a karjára, és vagy ő, vagy a barátnői gyújtották be azt.
A lányok eredeti terve az volt, hogy a bátorság(nak gondolt)próbát felveszik videóra, és kiposztolják a közösségi médiában, ahogy a lány lángokba borul...

Az édesanya rohanni kezdett, amint meghallotta, hogy baj van. "Hisztérikusan üvöltöztem, ahogy megláttam a lányomat térdtől felfelé a lángokban állni" - mesélte a BBC-nek. Először egy ruhát kerítettek, amit rádobtak a lány lángoló testére, majd az anya élettársa a folyó zuhany alá állította a megégett gyereket.

"Ezután a lányomat beszállítottuk a kórházba, ahol még ő akart engem nyugtatgatni, holott ő volt az égési sérült. A lányom zokogott, és bocsánatot kért" - mesél a szörnyű délutánról az anya.

"Tartsátok távol a gyerekeiteket a YouTube-tól"

A körülményekhez képest, a gyerek jól van. Az orvosok megnyugtatták a szülőket, hogy a kislány pár hónap után fel fog épülni, és vissza fogja nyerni régi külsejét.

Az anyuka most azon gondolkodik, hogy beperli a YouTube-ot, mert ez volt az a hely, ahol a lányok rátaláltak a "tűzkihívásra". "El kellene távolítani ezeket a videókat, de a minimum az, hogy korhatárossá legyenek téve" - fakad ki az anyuka, akinek mindennél fontosabb, hogy a többi szülőtársat figyelmeztesse a közösségi médiákban terjedő őrültnél őrültebb kihívásokra.
"Senkinek nem kívánom, hogy átélje azt, amit én. Tartsátok távol gyerekeiteket a Facebooktól és a YouTube-tól!" - figyelmeztet az anya.