Népi gyógymóddal azonnal megszűntethető a szájszag! Fogorvos tippjei

• Szerző: Papás Mamás Magazin

Fogorvos szakértő árulja el, hogy melyek azok a házi szájöblögető szerek, amelyek egy pillanat alatt képesek semlegesíteni a kellemetlen leheletet.

A lakosság körülbelül negyede szenved a kellemetlen szájszag tünetei miatt, ami nem csak az érintett személyt, hanem annak környezetét is érinti.

Ahhoz, hogy azonnal friss és illatos legyen a leheletünk, egy jó alapos antibakteriális szerrel történő szájöblögetésre van szükség. Markus F. Felber fogorvos elárulja, hogy melyek azok a szerek a házi patikából, amelyek a leginkább segíteni tudnak.

1. Almaecet

Adjunk egy teáskanálnyi almaecetet 125 milliliter langyos vízhez.

2. Mirha

Adjunk 7 csepp mirhatinktúrát 250 milliliter vízhez.

3.Teafaolaj

Ez a fogorvos szakértő kedvence: adjunk 10 csepp teafaolajat 250 milliliter vízhez.

4. Zsályatea

A zsályatea az egyetlen a felsoroltak közül, amelyet akár el is kortyolgathatunk, nem szólva arról, hogy nem csak az illata, hanem az íze is kifejezetten kellemes. Készítsünk egy csésze finom zsályateát, és még frissen, langyosan kortyolgassuk el.

Ne felejtsük el, az almaecet, mirha és teafaolaj használata esetén a száj alapos átöblögetése után azokat ki is kell köpni.

Figyelem, a fenti növényi összetevőkből álló szerek ugyan kedvező biológiai hatással bírnak, orvosi előírás nélkül is alkalmazhatók, mivel azonban a betegekre bízzák a felhasználás kialakítását és módját, túlzásba vitt esetekben egészségi ártalmat is okozhatnak. A bevizsgált, engedélyezett higitásban, biztos kiszerelési módok nagyobb biztonságot nyújtanak.

Fotó: Freepik