Ennyiszer kell szexelni a kutatók szerint, hogy összejöjjön a baba!

2018 Szeptember 24. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Elöljáróban annyit elárulunk, hogy nem elég egyszer…

 

Amikor nem jön össze a baba hosszú próbálkozás után sem, az erősen fel tudja őrölni a párok kitartását, és a frusztráció képes egyre letörni a babaváró fiatalok reményét és a lelkesedését. Ilyenkor több minden más mellett érdemes kipróbálni a szexuális szokások megváltoztatását. 

Egy kínai orvos kutatócsoport biztos abban, hogy ez a módszer célravezető lehet. Ők azt állítják, hogy a sikeres fogantatáshoz nem elég egyszer közösülni éjszaka, hanem a biztos sikerhez a legalább kétszeri aktus szükséges.

Néhány órán belül többször kell szexelni

Dr. Da Li és Dr. XiuXia Wang a kínai Shengjing Kórház kutatói állítják, hogy a spermiumok sokkal inkább képesek megtermékenyíteni a petesejtet akkor, ha a szexuális együttlétek között rövidebb idő telik el, mint amikor egy férfi teste több napja van kiéhezve a szexre.

- Át kell gondolni az eddigi nézeteinket. Korábban azt hangsúlyoztuk, hogy a szexuális együttlétek aktivitását vissza kell fogni ahhoz, hogy a megtermékenyítés sikeres legyen. Most az ellenkezőjét tanácsoljuk - mondja Li. - Az esély a terhességre sokkal nagyobb akkor, ha egy pár néhány órán belül többször is szexel – teszi hozzá.

Gyorsabban úsznak a spermiumok, ha gyakoribb a szex

Az orvosok 500 párt vizsgáltak, akiknél elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a közösülések közti idő és a sikeres megtermékenyülés között mi az összefüggés. Arra jutottak, hogy gyorsabban úsznak a spermiumok a gyakoribb szexuális együttlétekkor.

Li és Wang a spermiumok gyorsaságát is vizsgálta tesztalanyainál, és az eredmény őket igazolta: azok a férfiak, akik rövidebb szünetet tartottak két szexuális együttlét között, náluk gyorsabb spermiummozgás volt megfigyelhető.

A magasabb proteintartalom növeli a megtermékenyülés sikerét

Ezen kívül különbséget találtak a spermium struktúrájában is: a gyakrabban szexelő férfiak spermájának magasabb volt a protein tartalma, ami a megtermékenyülésben játszik kulcsszerepet.

- Azt javasoljuk a babára vágyó pároknak, hogy minél gyakrabban töltsenek együtt időt az ovuláció környékén párjukkal, hogy ezzel növeljék az esélyt a terhességre - javasolják a kínai szakemberek.

Fotó: Freepik