Mi a teendő, ha szex közben véletlenül benyit a gyerek? Megtörtént esetet beszélünk ki

2020 Szeptember 26. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Mit mondjunk a gyereknek, ha véletlenül benyit a hálószobába, és meglátja apát és anyát meztelenül "birkózni"?

A melbourni Jessica Hood és férje éppen ruha nélkül voltak elfoglalva egymással a hálószobában, amikor egyszer csak megjelentek az ágy mellett a gyerekek kicsit sem álmos, de annál érdeklődőbb tekintettel. A négygyerekes anyuka akkor kis híján infarktust kapott, ám ma már jó sztoriként tálalja közel 54 000 követőjének az Insta oldalán.

Jessica viccesen elmeséli, hogy a gyerekek pont akkor rontottak be a hálószobába, amikor a lábai az égbe meredtek, de szerencséjükre apuka pucér feneke kitakarta a látványt a meglepődött gyerekek elől.

A férfi lélekjelenlétének köszönhetően egy fehér lepedőt rántott magára, és Batman-nek adva ki magát, Jessicát a lepedőt alá rejtette. "Harcolóst játszunk, és éppen megmasszírozom anyát" - nyögte ki végül kínjában.
A gyerekek állítólag nem vették be a maszlagot, mert a szülők még hallották, ahogy egymás között a folyosón megállapítják: "Anya és apa szexeltek".

A jelenetet felfoghatjuk vicces bakiként, vagy a világ legtermészetesebb dolgaként is, mindenestre nem árt fejben felkészülni arra, ha velünk is hasonló eset történik meg. De mi a teendő, illetve mi a jó megoldás, ha rosszkor nyit be a gyerek a hálószobába? Utánajártunk.

Szakember: "Attól függ, mennyi idős a gyerek"

- Attól függ, hogy hány éves a gyermek - magyarázza Schmidt Nikolett gyermeknevelési szakember. Három éves korig nem kell különösebb ügyet csinálnia az ügyből a szülőknek, mert a kisgyerek, még nem érti, hogy mi történik. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha a szülő feltesz egy ártatlan kérdést, például: "Szomjas maradtál?, "Szükséged van valamire?".

Ha a gyerek érdeklődése nem terelődött el, és mégis rákérdezne: "Mit csináltok?" Elegendő, ha annyit válaszolunk, hogy: "Játszunk".

- Éppen csak annyi információt adjunk a gyereknek, amennyire az adott pillanatban szüksége van, illetve ami életkorának megfelelő - teszi hozzá.

- Ha a kisgyerek a rövid válasszal mégsem érné be, és tovább kérdezősködne, akkor mondhatjuk azt is, hogy: "Tudod, ez egy felnőttjáték", és újra visszaterelhetjük a szót az éjszakai betoppanás okára: "Kérsz valamit, Kicsim?".
Ez a pillanat semmi esetre sem a megfelelő alkalom arra, hogy mély és kimerítő szexuális felvilágosítást tartsunk.

Ha már nagyobbak a gyerekek, akkor fontos, hogy a szülők szeretkezés előtt csendben magukra zárják az ajtót, amit valóban csak akkor kell kinyitni, ha a gyereknek tényleg gondja adódik.

Iskolás gyerekek számára pedig már ki lehet akasztani egy cetlit az ajtóra: "Fél órás pihenőt tartunk, kopogj" - magyarázza a szakember.

Kezdőfotó: Freepik