Elvette a gyámügy a MOM-tűzben meghalt kislány édesanyjának másik két gyermekét

2019 Június 29.

Az anyuka zokogva árulta el, hogy a két fiúnak 5 perce volt összepakolni. A hivatal szerint több ok is volt, amiért így döntöttek.

Az anyuka zokogva árulta el, hogy a két fiúnak 5 perce volt összepakolni. A hivatal szerint több ok is volt, amiért így döntöttek, szerintük az anya súlyosan veszélyeztette a gyerekeket - írja a blikk.hu

Mint ismeretes, a három testvér a közeli parkban játszott, majd közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány felment a MOM Sportközponthoz lezárt tetejére, majd ott egy használaton kívüli faházban tüzet okoztak. Megpróbáltak kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és meghalt. A rendőrség szerint felelőtlenség miatt történt a tragédia.

A gyámügy elvette a két fiút az anyától

Az anyuka könnyek között nyilatkozott a Blikknek, hogy két fiát elvette tőle a gyámügy. Elmondása szerint a gyerekeknek öt percük volt összepakolni a dolgaikat, és már el is vitték őket. Az anyuka rohant a polgármesterhez, hogy valami megoldást találjanak.

Eddig úgy lehetett tudni, hogy az anyuka a tragédia idején egy boltban vásárolt, ám a Blikk cikke szerint alig pár utcával odébb dolgozott.

EZ IS ÉRDEKELHET: MIKORTÓL HAGYHATÓ OTTHON EGYEDÜL A GYEREK? MIRE ÜGYELJ? »»

Hivatal: az anyuka korábban is veszélyeztette a gyerekeket

Az RTL Híradóból kiderült, hogy a gyerekek elvételét a hatóság több mindennel is indokolta. Már korábban is voltak problémák a családdal, az édesanya felügyelet nélkül hagyta a gyerekeket és nem fogadta el a felajánlott pszichológus segítségét - a hivatal szerint ezekkel súlyosan veszélyeztette a gyerekeket. Most pedig a család szétszakadását is fel kell majd dolgozniuk. A két fiú nincs jó kapcsolatban az édesapjukkal, ezért most együtt ideiglenesen egy gyermekotthonba kerültek.