„A lombikprogrammal súlyos bűnöket követünk el" - az egyházi elöljáró szerint

2020 Október 17.

A győri megyéspüspöknek az abortuszról is megvan a határozott véleménye.

Veres András győri megyéspüspök interjút adott a Magyar Hírlapnak, amiben többek közt az életvédelemről, ennek kapcsán pedig az abortuszról és a lombikprogramról is beszélt.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újraválasztott elnöke szerint fontos lenne, hogy: "Ne kötelezzék az orvostanhallgatókat abortuszon való részvételre, ha keresztény hitük miatt nem szeretnének ebben részt venni. (...)"

"Virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele! Az emberi élet továbbadása nem technológia kérdése, hanem két ember, egy férfi és egy nő szeretetkapcsolatát feltételezi, nagyon komoly lelki vonatkozásokkal a háttérben (...)."

"Ma nagy számban születnek gyermekek családon kívül is, nem szabad, hogy az abortusz azért legyen reális alternatíva, mert ezek az anyák nem kapnak helyzetüknek megfelelő segítséget. Ráadásul sok gyermektelen házaspár szívesen örökbe fogadná ezeket a gyermekeket. Jó lenne ennek a gyakorlatát is megkönnyíteni. (...)"

"Nagyon örülnék annak is, ha létrejönne legalább egy olyan katolikus kórház, ahol van szülészeti osztály, ahol nem végeznek soha abortuszt."

A cikk teljes terjedelemben a magyarhirlap.hu-n olvasható el.

Fotó: Freepik