Így készül a tökéletes spenótleves buggyantott tojással
• Szerző: Horváthné Csáki Katalin
A spenót tele van ásványi anyagokkal, így nemcsak a főzelékhez kiváló alapanyag, ízletes leves is készíthető belőle. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető! Próbáld ki te is!
Hozzávalók 5 fő részére:
- 60 dkg spenót (lehetőleg bébispenót),
- 1 kis pohár tejföl,
- 2 ek liszt,
- só,
- bors,
- 6-7 gerezd fokhagyma,
- 6 tojás.
Elkészítés:
Egy lábasba 2 liter vizet felteszünk a tűzhelyre. Beletesszük a fagyasztott bébispenótleveleket, hozzá daraboljuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, 15 percig főzzük. A tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, és a levesléből 1 merőkanálnyi lével hőkiegyenlítjük, majd behabarjuk a levesünket. Ezt követően beleütjük a tojásokat és még kb. 10 percig főzzük.