Gyönyörű tavacska dombokkal ölelt, mesés környezetben - homokos partját imádják a strandolók

2019 Augusztus 01. • Szerző: Papás Mamás Magazin

A Szekszárdi-dombság déli részén, a Tolna megyei székhely és Bonyhád között található Szálka az ország egyik gyönyörű kis tavával, a Szálkai-tóval.

A tolna-megyei Szálkát különlegesen szép fekvése és látnivalói miatt egész évben érdemes felkeresni, nyaranta viszont a strandolók veszik birtokba a csodálatos vidéket.

EZ IS ÉRDEKELHET: TÓPARTI STRANDOK CSALÁDOSOKNAK BUDAPESTHEZ KÖZEL »»

A mesterséges víztározó gyönyörű környezetben található, partja sekély, lassan mélyül, ráadásul vízminősége is kiváló, a tófenék viszont inkább agyagos, iszapos. A keleti partszakaszon fürdőzők zavartalanul fürödhetnek a tóban. Emellett szemet megkapó érintetlen, nádas, sásos részben is gyönyörködhetünk.

A tó legmélyebb pontja a strand területén 2 méter. A strand területén bóják jelzik a vízmélységet, ezzel is segítve a fürdőzők tájékozódását. A strand harmada bokrokkal, fákkal tagoltabb, itt lehetőség nyílik kempingezésre is. A vízminőség ÁNTSZ által rendszeresen ellenőrzött.

Sportpályák, vízi bicikli, játszótér, csúszdás faház várja a családokat, kajak és csónak kölcsönözhető. Büfé van.

Látnivaló a környéken

A 19. században épült Mayer kápolnát a 2000-es években felújították. A Mayer kápolna másik ismert neve a Mausz kápolna. Ez a bibliai Emmausz, illetve a valamikori "Emmausz-járás" nevű népszokás nevét őrzi. A faluból ehhez a kápolnához mentek fel húsvét után a hívek, hogy megemlékezzenek az emmauszi tanítványok és Jézus útjára.

Környező települések és városok

Bátaapáti: 9 km
Mőcsény: 5 km
Grábóc: 6 km
Szekszárd: 12 km
Bonyhád: 12 km

Fotók: szalkastrand.atw.hu/