Videó: Másfél éves kisbabáját mentette ki a medencéből az anyuka! A baba 5 percet töltött víz alatt!

2018 Június 17.

Sokkoló felvétel készült egy másfél éves baba kiementéséről, aki kétéves unokatestvérével indult pancsolni a család kerti medencéjébe, végül elmerült a víz alatt. A babát sikerült kihúzni, és azóta jól van.

A csodával határos módon maradt életben az a másfél éves baba, aki kétéves unokatestvérével indult játszani a család kerti medencéjébe. A texas-i szülők még csak nem is sejtették, hogy a gyerekek a medencébe készülődnek…

A kétéves és a másfél éves baba a kerti medencébe indult játszani a szüleik tudta nélkül
A baba öt percet töltött elmerülve a víz alatt, kétéves unokatestvére próbálta ugyan, de nem tudta őt kihúzni. Szerencsére a nagyobbik gyereknek volt annyi lélekjelenléte, hogy kimászott a medencéből, és szólt a szüleinek. Az esetről videófelvétel is készült. 
- Láttuk, hogy Jaelyn csupa víz, és kérdeztük tőle, hogy mi történt, mire ő kifelé mutatott, és így szólt: "Elijah" - mesélte a medencébe esett kisfiú anyukája Tanah Zuniga.

A szülők azonnal a baba segítségére rohantak, aki körülbelül 5 percet töltött a vízben. Az anyuka a másodperc töredéke alatt kihúzta fuldokló kisbabáját a vízből, aki addigra már elkékült. Azonnal hívták a telefonos segélyhívót.
A baba szerencsére már a segélyhívás alatt életjelet adott, és mostanra már teljesen felépült.
A sokkoló eset pillanatok alatt történt meg: a szülők nem is sejtették, hogy a gyerekek a kertbe indultak, mert ők úgy tudták, a ők már rég alszanak.

A nyári szünidő beköszöntével a gyerekek több időt töltenek a szabadban, vízparton, strandokon. Mindegy, hogy mennyi idős a gyermek, a víz közelében fokozottabb veszélynek vannak kitéve. Hogyan kerülhető el a baj? Dr. Gesztes Éva, a Magyar Gyerekmentő Alapítvány orvosa mondja el tapasztalatait ebben a cikkünkben.