Lenyűgöző animáció, amely megmutatja, mi történik szoptatás közben

2019 Április 17. • Szerző: Papás Mamás Magazin

A videó megmutatja, hogy milyen tökéletes az emberi test.

Mindig lenyűgöz bennünket, ha belegondolunk a várandósság, a születés és a baba fejlődésének csodájába. A szoptatás is egy ugyanilyen tökéletes folyamat, amely a világ legtermészetesebb dolga.

Ha nem áll fent valamilyen nehezítettség, akkor a szoptatás a baba és édesanyjának tökéletes összjátéka lehet. Mindenki tudja (legalábbis hamar megtanulja), hogyan működik ez az ősi összhang. Hacsak a baba szájüregének alakját vetjük össze az anyai mell anatómiájával, láthatjuk, milyen pontosan egészítik ki egymást a részletek.

EZ IS ÉRDEKELHET: HOGYAN TÁMOGASSAM A BABÁM IMMUNRENDSZERÉT? VÉDŐNŐ TANÁCSAI! »»

Lenyűgöző animáció szemlélteti, hogy mi történik pontosan a baba szájában.

Sikeres szoptatás

Ahhoz, hogy a szopizás sikerüljön, a baba nyelvének, állkapcsának és az anya mellének a legnagyobb felületen kell illeszkednie egymáshoz. A csecsemő nyelő- és légcsöve viszonylag rugalmas, hogy felvehesse a számára a legkényelmesebb szívási pozíciót a nyeléshez. Ehhez a csecsemő nyelve, összehasonlítva a szájüreggel, viszonylag nagy és erős.

VÉDŐNŐ: ÍGY TÁMOGASD GYERMEKED BETEGSÉGEKKEL SZEMBENI ELLENÁLLÓ KÉPESSÉGÉT »»

A baba arcocskáján elhelyezkedő zsírpárnáknak két fontos szerepet is betöltenek: egyrészt biztosítják a nyelv számára, hogy fel tudja venni a leghelyesebb pozíciót, másrészt stabilan tartják az orcákat, hogy ne essenek be, így a nyomási körülményeket stabilizálják, amely a szívóhatás feltétele.

Végül pedig a baba légcsöve is a szoptatáshoz igazodik. A baba felső légútja viszonylag rövid, és minden egyes nyelésnél a gégefedő lezárja, azért, hogy a tej ne kerülhessen a légcsőbe.

A rövid animációt elnézve megértjük, hogy miért törekednek rá a cumisüveggyártók, hogy az üvegeken található cumik a leginkább hasonlatosak legyenek a női mellbimbó anatómiájához.