3 évesen nagyobb az IQ-ja, mint Einsteinnek! 8 hónapos volt, amikor elkezdett beszélni a kislány

• Szerző: Papás Mamás Magazin

A kis Ofélia 3 évesen Anglia legokosabb gyerekének számít. A kislány 171-es IQ-ja magasabb, mint Einsteiné, aki 160-as volt.

A kis Ophelia Morgan-Dew mindössze 8 hónapos volt, amikor kimondta az első szavát: "Hiya". Nem sokkal rá pedig elkezdett megtanulni számolni, felismerni a színeket és az abc betűit – írja a swns.com.

Már az anyukájának, Natalie-nek is feltűnt, hogy a kislány többet tud, mint a kortársai, ezért londoni szakértőknek is megmutatta a tehetséges babát.

Ophelia Anglia legokosabb gyereke

A kislány IQ-ban lehagyta a 11 éves Arnav Sharma-t és a 12 éves Rahul Doshi brit gyerekeket, akik 162 -es IQ-val büszkélkedhetnek.
Szakemberek azt feltételezik, hogy a kislány vissza tud emlékezni élete első évének történéseire is, ami azért igazán különös, mert általában életünk első három évére nem emlékszünk vissza.

Amikor Ophelia közösségbe került, akkor vették csak észre, hogy a tehetséges kislány milyen elképesztő dolgokat tud! - Igazán korán kezdett el beszélni - meséli az anyuka. - Úgy hét-nyolc hónapos lehetett, amikor kimondta az első szavát, csak akkor még nem voltunk tudatában annak, hogy ez valami egészen rendkívüli. A gyerekközösségben vált véglegesen világossá számunkra, hogy a kislány messze meghaladja a kortársai képességét - teszi hozzá.

Most 3 évesen, Ophelia szavakat ír, és azzal tölti az idejét, hogy 5 éveseknek való feladatokat old meg.

3 évesen úgy társalog, mint egy 12 éves

Mindezeket leszámítva Ophelia a teljesen átlagos kislányok életét éli. - Állandóan aktív, folyamatosan tesz-vesz valamit, szeret legózni, vizes játékokkal foglalatoskodni és focizni - mondja Natalie.

Ha az anyukájának nem is, a környezetének feltétlenül szembe ötlik, hogy a kislánnyal való beszélgetés olyan, mintha egy 12 éves gyerekkel társalogna az ember.

"Pontosan tudja, hogy mit akar"

Ophelia nagyon is tudatos, "pontosan tudja, hogy mit akar, és azt el is éri" - fogalmaz az anyuka.
A rendkívüli tehetség ellenére a szülők nem szeretnének nagy terhet helyezni a gyermekükre, és úgy gondolják: a legfontosabb, hogy azt tegye, ami boldoggá teszi őt - mondja az anyuka.

Fotó: swns.com