Mézeskalácsos-sütőtökös tekercs, a család kedvence
• Szerző: Czakó Nikolett
Az ősz népszerű zöldsége, a sütőtök mézeskalács-fűszerkeverékkel is ízesíthető. Ezt a receptet mindenképpen próbáld ki, ha szeretnéd egy különleges tekerccsel meglepni a családot!
Hozzávalók:
- 30 dkg sült sütőtök,
- 22 dkg cukormentes háztartási keksz (darált),
- méz vagy édesítőszer (eritrit, stevia),
- 200 g kókuszreszelék,
- mézeskalács-fűszerkeverék,
- 1 doboz mascarpone vagy 1 doboz vegán mascarpone.
Elkészítés:
A sült sütőtököt pürésítjük. Hozzákeverünk annyi darált kekszet és kókuszreszeléket, hogy a massza formázható legyen, de ne legyen túl kemény az állaga. Ízesítjük mézzel vagy édesítővel. Rudat formálunk belőle, de előtte az ízlés szerint adagolt mézeskalács-fűszerkeveréket (én nem használtam fel a teljes csomagot) összekeverjük a mascarponeval és mézzel vagy édesítőszerrel. Megtöltjük a töltelékkel a két rudat, és csomagoljuk frissen tartó fóliába, majd pedig néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk a rudakat, és szeleteljük a tálalás előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Czakó Nikolett személyi edző
"Célom segíteni az embereknek az egészséges életmód kialakításában és a céljaik megvalósításában."
Instagram-oldal: @cznikiedzo