Mézeskalácsos-sütőtökös tekercs, a család kedvence

• Szerző: Czakó Nikolett

Az ősz népszerű zöldsége, a sütőtök mézeskalács-fűszerkeverékkel is ízesíthető. Ezt a receptet mindenképpen próbáld ki, ha szeretnéd egy különleges tekerccsel meglepni a családot!

Hozzávalók:

  • 30 dkg sült sütőtök,
  • 22 dkg cukormentes háztartási keksz (darált),
  • méz vagy édesítőszer (eritrit, stevia),
  • 200 g kókuszreszelék, 
  • mézeskalács-fűszerkeverék,
  • 1 doboz mascarpone vagy 1 doboz vegán mascarpone.

Elkészítés:

A sült sütőtököt pürésítjük. Hozzákeverünk annyi darált kekszet és kókuszreszeléket, hogy a massza formázható legyen, de ne legyen túl kemény az állaga. Ízesítjük mézzel vagy édesítővel. Rudat formálunk belőle, de előtte az ízlés szerint adagolt mézeskalács-fűszerkeveréket (én nem használtam fel a teljes csomagot) összekeverjük a mascarponeval és mézzel vagy édesítőszerrel. Megtöltjük a töltelékkel a két rudat, és csomagoljuk frissen tartó fóliába, majd pedig néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk a rudakat, és szeleteljük a tálalás előtt. 

Jó étvágyat kívánok hozzá!
 


Czakó Nikolett személyi edző
"Célom segíteni az embereknek az egészséges életmód kialakításában és a céljaik megvalósításában."
Instagram-oldal: @cznikiedzo