Már teljesen körbe lehet tekerni biciklivel a Tisza-tavat

2020 Június 21. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Átadták a tó körül megépült 67 kilométeres kerékpárút utolsó szakaszát. A fejlesztés részeként négy híd is megépült.

Immár teljesen körbekerekezhető a Tisza-tó - közölte Palkovics László szombaton Poroszlón, amikor átadta a tó körül megépült 67 kilométeres kerékpárút utolsó szakaszát. Az itt közlekedők biztonságát garantálja a 2,5 méter széles kerékpárút fizikai elválasztása a közúttól - a fejlesztés részeként 4 híd is megépült.

Biciklis tippünk kisgyerekkel a Tisza-tónál

A teljes Tisza-tó körbebiciklizése családilag - közel 70 kilométeres hossza miatt - nehezen teljesíthető, illetve inkább csak a jó kondiban lévő apukák számára ajánlott. Ha kisgyerekkel szeretnénk élvezni a tisza-tavi kerékpározást, akkor az egyik kedvenc szakaszunkat:

a Poroszló-Sarud-Poroszló relatív rövidebb biciklis távot javasoljuk, amely oda-vissza körülbelül 7 kilométer.

A kerékpárút végig a látványos tóparti töltésen vezet, amit a legkisebbek is nagyon élveznek, nem csoda, hiszen Magyarország egyik legszebb természeti értéke mellett tekerünk. A bicikliút a kisebb gyerekek számára is biztonságos, főútra nem vezet ki.

Kerékpár helyben bérelhető, amit érdemes időben, még otthonról lefoglalni, mert jó időben elkapkodják a kölcsönzőből, emellett is számítsunk rá, hogy e tekintetben nem elég jól ellátott a Tisza-tó, érdemesebb inkább saját kerékpárokat magunkkal vinni.


Poroszlón parkolunk le az autóval, és innen indítjuk a kerékpár túrát


Poroszló-Sarud szakasz

Fotók: papasmamasmagazin.hu