3 tipikus bölcsődei, óvodai probléma, amikre ezek a természetes illóolajak varázsszerként hatnak!

• Szerző: Bálint-Huber Zsuzsa

Hosszasan búcsúzol egy gyermekedtől a bölcsiben, oviban? Nehezen megy az elalvás, fél egyedül a sötétben? Félénk és csak nehezen barátkozik? Hisztis lett, mióta közösségbe került? Ezekre és még több más gondra ajánl illóolaj szakértőnk három 100% tisztaságú illóolajat, amit bátran bevethetsz bölcsődés, óvodás gyerekednél.

Bálint-Huber Zsuzsa illóolaj szakértőként és családanyaként vallja, hogy az egészségünkért, kiegyensúlyozott mindennapjainkért, a jókedvért csak mi magunk tehetünk - ehhez hívja segítségül nap mint nap a természet adta illóolajokat. Az ő írása következik.



Amikor az én kislányom óvodás lett, még nem ismertem ezeket a terápiás, 100% tisztaságú illóolajokat, amikkel ma hivatásszerűen foglalkozom. Közel 3 éve nem indul el nap, illetve nem fejeződik be úgy a családunkban, hogy ne használnánk ezeket: isszuk őket langyos teában, esszük mézbe keverve, masszírozzuk a talpacskára, lábfürdőzünk, cseppentjük Macikára vagy a karkötő lávaköves részére, vagy ahogyan jól esik.

Kisgyerekes anyukaként magam is megtapasztaltam, hogy az óvodába, iskolába, közösségbe való beszokást követően és még utána is sokáig újabb és újabb kihívást jelenthet a gyerek számára távol lenni anyától, apától, osztozkodni másokkal, szabályokat betartani, kis barátok nélkül játszani... Nem lehet egyszerű feladat számukra, de ezek mind teljesen természetes jelenségek. Az óvodások gondjai nem múlnak el sokszor még otthon sem, ahol aztán folytatódik a „küzdelem” a napi élmények feldolgozásával. 
Én szerencsésnek mondhatom magunkat, mert nálunk mindezek a gondok jelen vannak ugyan, de olajozottan kezeljük őket.

Az alábbiakban 3 illóolajat mutatok be, ami neked is jól jöhet, ha bölcsődés, óvodás gyerekeket gondozol.

1. Narancsolajos jó reggelt illóolaj - vidám napindításhoz, szorongás leküzdéséhez

Ezt az illóolajat a narancs héjából hidegen préselik ki, így kapja a friss gyümölcsre emlékeztető, zamatos illatát, amellyel egy édes, ismert aromát kínál. Az illóolaj a béke, a harmónia és a kreativitás érzésére képes ösztönözni a piciket és nagyokat egyaránt. 

Érdemes a narancsot a reggeli rutin részeként akár diffúzálva használni, hogy a citrusos illat „lökést” és vidámságot adjon a kisgyerek napjának. 
A narancs önmagában is tökéletes, de kombinálható a gyerekek kedve szerint például citrommal, mandarinnal, grapefruittal, fahéjjal is. A citrom és más citrusfélék nagy mennyiségben tartalmazzák a limonént, ami a téli időszakban jól jöhet a terhelt szervezetnek. 

2. Tömjénes illóolaj - bátorságot nyújt, megkönnyíti a leválást

Amikor belépünk „a csupa küzdelem kapuján”, akkor legyen Valor, a Bátorság velünk. Anyának is szüksége lesz a tömjénes illóolajra a síró, ölelő gyermeket hátrahagyni az oviban, ugyan úgy a gyermeknek, hogy bátran csinálja végig nélkülünk a napot. A fekete fenyő, a kék varádics, a kámforfa, a geránium és a tömjén, azaz a Valor valóban egyedi keveréke a Young Living illóolajoknak. Kicsit erdei, földes aromája van. Nem tolakodó, inkább hívogató. 

Érdemes a gyerekeknél akár naponta használni, megteremteni általa a pozitív hozzáállást és biztonság érzetét, felkészíteni egy kihívásokkal teli napra. 2-4 cseppet közvetlenül a kívánt területre cseppenthetünk. A hígítás nem szükséges, kivéve a legérzékenyebb bőr esetében. 

3. Levendula illóolaj - nyugodt, pihentető alváshoz, bibik kezelésre

A békés levendula (Lavandula angustifolia) friss, édes, virágos illatú, amely nyugtató egy nehéz nap után. Mivel ez az összes illóolaj legszélesebb körben felhasználható illóolaja, nincs otthon nélküle! A gyermekek egyik kedvence lehet. Nagyszerű a lefekvés előtti procedúra békés lebonyolításához, a nyugodt éjszaka megteremtéséhez. Olyan kiegyenlítő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek egyben előnyösek az őszi-téli vírusos időszakban az állóképesség és az energia növelésére.

A levendulát  szintén nagyra tartják a bőrápolás terén, kisgyerekes családok „bibiolajként” hasznosíthatják. A francia tudós, René Gattefossé volt az első, aki felfedezte ezeket a jó tulajdonságokat, amikor laboratóriumi robbanásban súlyosan megégette a kezét és levendulával ápolta.
Egy budapesti édesanya kliensem beszámolójából tudom, hogy az általam ajánlott levendulaolaj rendszeres használatával rendezték 5 éves kisfiúknál a fitymaszűkületet, amivel elkerülték a kellemetlen műtéti beavatkozást. A kisfiú ma már 8 éves, és ezek a gondjai kizárólag a levendulaolaj használatával teljesen megszűntek.

A mi levendulánk a Francia vidékről, Provance-ból származik. Pontosan ott terem, ahol a növény őshonos és minden szükséges környezeti körülmény adott számára a legtökéletesebb hatóanyagok megteremtésére. Bőrérzékenység ritkán jelentkezik. A hígítás ritkán szükséges, a legérzékenyebb bőr is meghálálja. Általában biztonságos a 2 évnél idősebb gyermekek számára.

Az illóolajakat cseppenthetjük plüssmacira, párnára vagy masszázsolajként és használhatjuk
Bármely választott illóolajunkat diffúzálhatjuk a gyermek játszóterületén, gyerekszobában. Imádni fogják a nekik szánt illatot, főleg, ha hagyjuk, hogy ők válasszák ki azt.
Cseppenthetjük kedvenc plüssükre, párnára, lepedőre, alvópárnára, masszírozhatjuk bázisolajjal talpacskákba. Kerülhet az arra alkalmas, „+” jelölési, étrend-kiegészítő illóolaj a süteménybe, főztünkbe, teánkba.

Milyen szerencsés az az intézmény, ahol a terembe, csoportszobába bekerülhet egy-két diffúzor. Így naponta ott is 3-szor is akár egy-egy órán keresztül vagy kedv szerint támogathatják az óvó nénik, tanítók a gyermekeket attól függően, hogy nyugalmat vagy jókedvet szükséges varázsolni, vagy sárkányokat legyőzni, esetleg a fránya bacikat elűzni, vagy csak az eldugult orrocskákat támogatni. 

Mindegyik Young Living illóolajunkra igaz:
Tartsuk távol gyermekektől az illóolajokat vagy a nagyobb gyermekeknek tanítsuk meg a helyes használatot. Szembe és nyálkahártyába ne kerüljön, mert kellemetlen érzést okozhat. Ha terhes, szoptatós vagy, illetve gyógyszeres kezelés alatt állsz, betegségben szenvedsz, konzultálj egészségügyi szakemberrel a használat előtt. Amennyiben nem ismersz olyan szakembert, aki az illóolajokat ismeri, keress fel bennünket. Kerüld a közvetlen napsugárzást vagy az UV sugárzást 12 órán keresztül a citrusos termékek alkalmazása után.
Az illóolajok terén világelső és világvezetőként a rendelkezésre álló legtisztább illóolajokat kínáljuk.

FONTOS: AZ ITT OLVASHATÓ INFORMÁCIÓK, ILLÓOLAJOK FELHASZNÁLÁSÁRA VONATKOZÓ TAPASZTALAT MEGOSZTÁSOK CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A YOUNG LIVING ILLÓOLAJAI ESETÉBEN ÉRVÉNYESEK. MINDEN MÁS GYÁRTÓ TERMÉKÉVEL KAPCSOLATOSAN TÁJÉKOZÓDNI SZÜKSÉGES! 

Szakértő: Bálint-Huber Zsuzsa