Halálra rémít, hogy 2020-ban, a járvány közepén születik a babánk

Mit érez egy férfi, ha kiderül, hogy 2020-ban, a járvány közepén fog születni a babája? Egy apa őszintén leírta a saját gondolatait erről.

Cesar Suero egy hétéves kislány apja Brooklynban, és nemsokára érkezik a kis testvér, akit egyáltalán nem terveztek a feleségével. A jelenlegi, járványos, munkanélküli helyzetben az apa halálra van rémülve az újabb babától, leírta, hogy mit érez.

„Nagyon más most az élet. 2012-ben épp hazaértem Brazíliából egy konferenciáról, a munkámmal nem kerestem agyon magam, de biztos jövedelmem volt belőle. Aztán a feleségem közölte, hogy babát vár. Nem terveztük, de oda meg vissza voltam az örömtől, hogy apa leszek. A váratlan öröm a legjobb öröm.

Most, nyolc évvel később vagyunk, négy hónapja karanténban rostokol az egész család. 40 éves vagyok, ami apaévekben mérve minimum 62 év. Nincs munkám, és esélyem sincs találni munkahelyet. Egy világméretű járvány közepén ülünk, hetente lövöldözést hallunk az utcáról, a politikai helyzet nevetséges… röviden: egyáltalán nem vagyok jól. És megint megtörtént, a feleségem elém állt és közölte, hogy babát vár. Most azonban kicsit másképp reagáltam. Lefagytam, annyiféle érzelem száguldott át rajtam hirtelen. Félelem, szorongás, bizonytalanság, düh. Nem azért voltam dühös, mert jön a baba, hanem azért, mert ilyen világba kell érkeznie.”

A cikk teljes egészében az nlc.hu oldalán olvasható.