A karma 12 törvénye – Tetteid nem maradnak következmények nélkül

2020 Február 13. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Minden tett és esemény ok-okozati összefüggésben áll a karma szerint - ha hiszünk benne, ha nem.

 

A mai ember sokat tud, csak a legfontosabbat nem: azt, hogy mi végre születik és hal meg, mi a célja a létezésének. Erre ad választ a karma, amelynek törvényeit a szellemi felébredés, a létforgatagból való megszabadulás, a megvilágosodás szabja meg.

A karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, illetve minden, ami történik a világban, az maga a következmény. A karma se nem jutalom, se nem büntetés, hanem a következményeket kiváltó törvények bonyolult összefüggése. Nem azonos a sorssal, az eleve elrendeléssel és az újraszületés tanával. Ezek mindegyike önmagában más jelentéssel bír, bár az újraszületés (reinkarnáció) tanának fontos része a karma.

A karma 12 fő törvénye mindannyiunk életét befolyásolja. Most ezekkel ismerkedhetsz meg.

#1. Ok-okozat törvénye

Ez a törvény az, amivel felnőttünk anélkül, hogy észrevettük volna. Ez a magyar mondás szerinti "ki mint vet, úgy arat" igazsága, azaz amit az univerzumnak adunk, azt kapjuk vissza. Ha negatív energiát közvetítünk mások felé, akkor az visszaszáll ránk. Ha boldogságot és békét szeretnénk magunknak, akkor nekünk is azt kell nyújtanunk. A karma cselekedeteink legfőbb irányítója, amely segít nekünk, hogy a szenvedéseink okát megértsük.

2. Teremtés törvénye

Egyek vagyunk az univerzummal, részei vagyunk a körülöttünk lévő természetnek, az élet áramlásának. Ami körülvesz bennünket, segítséget nyújt nekünk abban, hogy a belső állapotunkon elmélkedjünk.

#3. Alázat törvénye

Amit nem akarunk elfogadni, az mindig követni fog minket. Amíg valakiben vagy valamiben csak a negatívumot látjuk, addig nem tudunk egy magasabb szintű létezésre továbblépni. A törvény azt jelenti, hogy fölény nélkül tudjunk elfogadni.

#4. Növekedés törvénye

Ha szellemileg fejlődni akarunk, akkor mi magunk kell, hogy változzunk, és nem a környezetünket, a körülöttünk lévő személyeket kell átformálnunk. Ha mi változunk, a körülöttünk lévő személyek és az életünk is változik. Csak magunk felett rendelkezhetünk irányítással. A növekedés törvénye arra is utal, hogy semmi sem véges, mindennek van még hová fejlődnie.

#5. Felelősség törvénye

A saját döntéseinkért, tetteinkért csakis mi magunk vagyunk a felelősek. Ha valami rossz történik velünk, akkor az azt jelenti, hogy van valami rossz a gondolkodásmódunkban. A körülöttünk lévő környezet nem más, mint  a belső világunk tükörképe - azt tükrözzük, ami körülvesz bennünket, és minden, ami körülvesz bennünket, minket tükröz.

#6. Összetartozás törvénye

Még az is, ami látszólag lényegtelennek tűnik, az is szoros összefüggésben van az univerzum egyetemességével. Az univerzumban minden mindennel összefügg. Minden egyes lépés egy következő lépéshez vezet. Mindegyik lépés egyformán fontos, mert a folyamat bevégzéséhez mindre szükség van. Mindannyiunkat összeköt a múlt, jelen, jövő.

#7. Összpontosítás törvénye

Nem lehet egyszerre két dologra gondolni. Lépésről lépésre kell haladni. Ha elveszítjük az északi irányt, akkor a biztonságot veszítjük el.

#8. Igazság törvénye

Ha valamit igaznak hiszel, akkor megkapod a lehetőséget, amikor bebizonyíthatod, hogy igaz-e.

9. Itt és most törvénye

Ha folyton visszatekintünk a múltba, akkor nem tudjuk megélni a jelent. Régi szokások, régi gondolatok, régi álmok megakadályoznak bennünket, hogy lelkileg megújuljunk.

#10. Tanulás törvénye

A tanítást addig kapjuk, amíg meg nem tanultuk belőle a leckét ahhoz, hogy változni tudjunk.

#11. Türelem és jutalom törvénye

Minden jutalomhoz erőfeszítés árán vezet az út. A legnagyobb jutalmat akkor kapjuk, amikor a legtöbb áldozatot hozzuk, legtöbb kitartást és türelmet tanúsítjuk.

#12. Jelentőség és inspiráció törvénye

Valaminek annyi az értéke, amennyi energiával és inspirációval hoztuk létre azt. Mindenki hozzátesz valamit az egészhez. A passzív hozzájárulásnak nincs ráhatása az egészre, se nem gyarapítja, se nem csökkenti azt. Minden cselekedetünket teljes szívvel és odaadással végezzük, mert az szerető módon járul hozzá az egészhez.

Forrás: Külföld
Fotó: Freepik