Nejlonszatyorban vitte sétálni újszülött babáját az anya

2020 Szeptember 10.

Az ukrán nő azzal magyarázkodott a rendőröknél, hogy "nem volt babakocsija", ezért vitte így sétálni az egyhetes kisbabát.

Egy kijevi járókelő szúrta ki, hogy egy szatyrokat cipelő nő a nejlonzacskók irányába altatódalt énekel, aztán csecsemősírást hallott - ekkor kezdett el telefonjával videót készíteni. "A nő nagyon furcsán viselkedett, ekkor kezdtem el követni" - nyilatkozta később a videó készítője.

A lelkiismeretes járókelő nem hagyta magát lerázni és a rendőröket is értesítette, akik azonnal közbe tudtak avatkozni. Valószínűleg, hogy ennek a gyors tettrekészségnek, illetve rendőri közbelépésnek köszönheti az életét most az egyhetes fiúbaba, akit ráadásul az anyja a harminc fokos melegben még egy téli ruhába is bebugyolált.

"Nem volt babakocsija" - erre hivatkozott az anya

"Hagyják békén. Életben van. Jól van." - ezt mondta védekezésül a hatgyerekes anya a rendőröknek, amikor a rendőrök elkezdték a nejlonszatyrot óvatosan kibontani. Később hozzátette: azért cipelte így a kisfiút, mert "nem volt babakocsija".

Az anyukáról utóbb kiderült: csak nemrég költözött Kijevbe, hogy munkát találjon, és ezzel hat gyermekét ellássa.

Az izzadt kisfiút a rendőrök gyorsan ellátták, és kórházba szállították.
Az ukrán hatóságok nem hozták nyilvánosságra a gyerekét zacskóban sétáltató 29 éves nő személyét. Az esetről készült sokkoló videót ide kattintva lehet megnézni.

Forrás: Külföld