Meghalt a 6 hónapos baba, mert az orvosok össze-vissza küldözgették és félrekezelték

2019 Február 06.

Értelmetlen tragédiába torkollott itthon egy hat hónapos baba hirtelen felszökött, magas láza, amivel össze-vissza küldözgették az orvosok. (A fotó csak illusztráció).

Értelmetlen tragédiába torkollott egy hat hónapos baba hirtelen felszökött, magas láza, amivel össze-vissza küldözgették az orvosok. A kislányon végül nem lehetett segíteni, fél nap alatt meghalt. A szülők bírósághoz fordultak, és három évnyi pereskedés után két orvost marasztaltak el. Az édesapa túl enyhének találta a büntetést.

- Hirtelen belázasodott otthon a kislányunk, bármit csináltunk vele, nem ment lejjebb - elevenítette föl az évekkel ezelőtti tragédiát Váradi Gyula a hétfő esti Jakupcsek Plusz című műsorban. - Hiába hívtuk ki többször is az ügyeletet nem jött ki a doktornő, mondván: minden lázas gyerekhez nem tud kimenni. Mondtam, hogy várjon meg, odamegyünk, erre az volt a válasza: ha egy olyan telefonhívást kap, akkor neki mennie kell - mondta az édesapa.

A családfő ezután fogta a beteg gyereket és az anyukát, majd elindultak a kórházba. Egy órás út után megérkeztek a sürgősségi ügyeletre, ahol állítása szerint a nővér azt mondta: "ez nem sürgős eset", majd továbbküldte őket a gyermekosztályra.

- Becsengettünk, kijött egy nővér, aki azt mondta, hogy beutaló nélkül nem fogadnak minket. Ezután a kórháztól még egy 2-2,5 kilométerrel arrébb lévő ügyeletes orvoshoz küldött. Ott a doktor közölte: területileg nem oda tartozunk. Végül megvizsgálta a kislányt, majd azt mondta: még két-három napig lázas lesz, gyógyszert írt föl és hazaküldött minket - tette hozzá.

Este hazamentek, ám másnap délután elkékült a baba szája és hányt. A szülők hívták az ügyletet, ahol már egy új orvos rendelt, aki azonnal berendelte a családot.

- Bevittük a kórházba, de ott vizsgálat közben meghalt - idézte fel a tragikus napot az édesapa. A baba fél kettőkor halt meg, mint később kiderült, fertőző agyhártyagyulladása volt.

Veszélyes lehet, ha a babának, kisgyereknek szájra adunk puszit! Figyelmeztet a gyerekorvos! »»

- Megfogadtam a temetésen, hogy megkeresem a hibást - mondta Váradi Gyula

Végül a bíróságon két orvost marasztaltak el az ügyben. Az édesapa enyhének találta az ítéletet, és furcsállta, hogy mindössze fél millió forint körüli bírságot állapítottak meg.

- Mi is kaptunk kártérítést, de ez nem pótolja a kislányomat - meséli keserűen a megrendült szülő.

A fotó csak illusztráció, forrás: Freepik.