Lekötözte az 5 hónapos babát, majd nyugodtan elment kávézni

2019 Február 06.

Lekötözte az 5 hónapos beteg csecsemőt az ápolónő a kórházban! Amikor az anyuka kérdőre vonta őt, még az áplónőnek állt feljebb.

Lekötözött egy beteg csecsemőt egy horvát ápolónő, hogy nyugodtan kimehessen meginni egy kávét. Az eset az egyik zágrábi kórházban történt.
A baba édesanyját sokkolta a látvány, amikor meglátta, hogyan bánnak a kisbabájával.

Ana Trescec 5 hónapos ikrei influenzás és rotavírusos fertőzéssel kerültek kórházba. Az anyuka kénytelen volt a babákat a kórházi személyzet gondjaira bízni, mert a nagyobbik epilepsziás kislányát nem lehetett otthon felügyelet nélkül hagyni.

Amikor az anyuka meglátta, hogyan  bánnak az ikrekkel a kórházban, azonnal beszélni szeretett volna a nővérkével, akinek egyáltalán nem tetszett, hogy az anyuka megzavarja őt a kávézásban.

Az anyuka azt mesélte, hogy mindkét babának teljesen tele volt a pelenkája, és a ruhájuk pisis és kakis volt. A nemi szerveik környéke égő vörös volt, és úgy néztek ki, mintha élő sebeik lettek volna.
Még szívszorítóbb a történetben, hogy a babák közel 1 kg-os súllyal születtek, tehát jóval gondosabb és óvatosabb bánásmódra lett volna szükségük.

Morena Kotar azért tette fel a közösségi oldalra a képet, hogy - idézzük -: "mindenki lássa ezt a szégyent".

Sajtóinformációk szerint a kórház igazgatója azóta elnézést kért az ápolónő válasza miatt, ugyanakkor szerinte a babák megfelelő ellátást kaptak. A horvát egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak a klinikán.