Allergiás rohamot kapott a szúnyogcsípésektől a négyéves Attila

2019 Június 23.

A kisfiút három szúnyog csípte meg, amitől az egész háta feldagadt, emiatt kórházba került.

Attila anyukája a Blikknek azt mesélte, alig hitt a szemének, amikor meglátta, hogy a szabadban játszó kisfia hátát csalánkiütéshez hasonló piros foltok borítják.

„Összesen három szúnyog csípte meg, amitől az egész háta feldagadt. Nagyon megijedt, sírt, ráadásul elkezdett fulladni, ami miatt azonnal kórházba rohantunk vele” – idézi Vivient a Blikk. Mint kiderült, Attilának korábban sosem volt rohama, most egy éjszakát töltött a kórházban, mert a szúnyogcsípések heves allergiás reakciót váltottak ki nála. Az édesanya most kézi permetezővel próbálja felvenni a harcot a vérszívók ellen.

Ügyelni kell a gyerekek homokozós játékaira

Egyes szúnyogfajták az emberhez közel szaporodnak, a kertekben széthagyott vödrökben, edényekben, nejlonokban. Fontos ezért, hogy ne hagyjunk a kertben tartósan vizet, és tegyük lefordítva a földre a vödröt, illetve szedjük össze a gyerek homokozós játékait, hogy ne tudjon bennük megülni a víz. Egy vízzel teli vödörben ugyanis több ezer szúnyog fejlődhet ki. Nyírjuk rendszeresen a füvet, mivel a szúnyogok nappal a növényzetben bújnak meg - tanácsolják a szakemberek.