Ingyenes korcsolyapályák Budapesten 2019 - Itt korizzatok a gyerekkel!

2019 November 21. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Az alábbi szabadtéri korcsolyapályák nem csak ingyenesek, hanem csodaszép környezetükkel, ünnepi díszítésükkel, sok élménnyel és kacagással hangolnak rá bennünket az év végi ünnepekre. Ünnepi korcsolyapálya körkép.

Évről-évre egyre több ingyenes korcsolyázási helyszínt kínál a főváros, ami nekünk, gyerekeseknek jó hír!

Adventi ünnep a Bazilikánál

Cím: 1051 Budapest, Szent István tér
Ingyenesen látogatható.

Míg ti a gasztronómiát élvezitek, addig a gyerekeket minden nap korcsolyapálya várja, mely 14 éves korig vehető igénybe ingyenesen, sőt ha a gyermekeitek korcsolyáját otthon felejtettétek, akkor díjmentesen bérelni is tudtok a kicsiknek. Ha a kicsik még bizonytalanok a jégen, akkor hétvégente ingyenes korcsolyaoktatáson is részt vehetnek. A korcsolyapálya kifejezetten a gyermekek számára, 14 éves korig vehető igénybe.

Csütörtöktől vasárnapig az MKB 20 perc egészség program angyala a jégpályán segédkezik a korcsolyázó gyerekeknek elsajátítani ezt a remek téli sportot.

Korcsolya oktatás gyermekek számára: minden szombat és vasárnap: 14.00-18.00.


Fotó: adventiunnep.hu

Óbudai Fő téri jégpálya

Cím: 1033 Budapest, Fő tér
Ingyenesen látogatható.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az adventi ünnepek kezdetével és az Advent Óbudán programsorozat keretein belül idén is két helyszínen nyitja meg ingyenes jégpályáit: a Zichy-kastély udvarán és a békásmegyeri Csobánka téren.
Nyitás az első adventi hétvégén. A programokról részletesen az Advent Óbudán weboldalon tájékozódhatunk.
Korcsolya bérelhető.


Fotó: obudasport.hu

Müpa jégpálya

Cím: 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
Ingyenesen látogatható.

2019-ben sem lenne teljes az ünnepi készülődés a Müpa Kultúr Kültér nélkül, amely idén november 30-ától vár kicsiket és nagyokat. Újra birtokba lehet venni hatalmas jégpályát, a Müpa Sátorban pedig ezúttal is izgalmasabbnál izgalmasabb programok követik egymást.
Jégpálya: 2019. december 1. – 2020. február 2.

Közel 350 négyzetméteres jégpályánkon egyszerre akár 80-an is élvezhetik a jeges örömöket, ahol természetesen a kiváló aláfestő zenéről is gondoskodnak a szervezők. A pálya melletti fűtött büfé igazi téli ínyencségekkel, például forralt borral és forró csokival járul hozzá a feltöltődéshez.


Fotó: mupa.hu

Zuglói Kori és Adventi Sokadalom

Cím: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. (Római katolikus templom mellett)
Ingyenesen látogatható.

2019 december 1-től minden vasárnap különféle programokkal várják az érdeklődőket immáron 5. alkalommal, a jégpálya ingyenesen látogatható. Tervezett nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 16:00 - 19:00
Szombaton és vasárnap: 9:00 - 20:00

Részletes programok: ITT


Fotó: zuglo.hu

Soroksári Jégpálya

Cím: 1238 Budapest, Hősök tere (Plébánia templom mögött)
Ingyenesen látogatható.

A csodálatosan kivilágított soroksári Nagytemplom mögött hangos móka és kacagás fogadja a korizni vágyókat. A mintegy 400 négyzetméteres pálya használata ingyenes, sapka és kesztyű használata kötelező. A helyszínen lehet bérelni korcsolyát is 28-astól 50-es méretig.

A koripálya nyitva tartása: ITT


Fotó: 23.kerulet.ittlakunk.hu

Csepeli Jégfolyosó

Cím: Budapest, 21. kerület Szent Imre tér
Belépődíjas

A csepeli jégpark idén is várja az érdeklődőket. A bámulatos helyszín az ország első jégfolyosója.

November 29-én elkezdődik az idei szezon a csepeli jégpályán, a megszokott helyen, a Szent Imre téren. A megnyitó délután 4 órakor lesz, fellép a Team Passion, a magyar szinkronkorcsolya válogatott. A megnyitót követően a belépés ingyenes, korit 700 forintért tudtok bérelni.

A tervek szerint  hétköznap 14:00-tól 22:00-ig, hétvégén pedig 8:00-tól 22:00-ig tart nyitva. 2019. november 29. és 2020 januárja között. A belépő ára 700 Ft, Korcsolya bérlés: 700 Ft.


Fotó: MTI