Bababarát, gyerekbarát strandok Budapesten! Ezeken a strandokon élmény a fürdőzés babával, kisgyerekkel! (Fotók)

2018 Április 28. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Babapancsolós, gyerekmedencés, óriáscsúszdás, sodrófolyosós, vízi játszóteres strandokat mutatunk, ahova vidd el a gyereket, ha itt a strandidő! Tudd meg tőlünk, hol nyílt meg Magyarország legmodernebb, 400 négyzetméter alapterületű vizes játszótere, amit totyogó babáknak és kiskamaszoknak egyaránt terveztek!

Az alábbi összeállítás olyan gyerekbarát strandokat sorol, ahol igazi élmény lehet a strandolás babával, kisgyerekkel. Ezek közül találunk kevésbé ismert, kisebb strandfürdőket, csak úgy, mint nagyobb, népszerű fürdőhelyeket.

Cikkünkből megtudhatod azt is, hogy beltéri medencéi miatt melyik strandra érdemes ellátogatni, ha nincs kimondottan strandidő vagy azt, hogy melyik fürdőt ajánlunk a Budapestre csak ritkán látogató vidéki családoknak. A lenti strandok mindegyike 3 éves kor alatt ingyenes.
Gyerekekre fokozottan ügyeljünk strandoláskor, mert a biztonságos fürdőzés nem csupán az üzemeltetők, hanem a legfőképpen a gyerekekre vigyázó felnőttek felelőssége.


Fotó: Paskál Strandfürdő

1. Paskál Strandfürdő

1141 Budapest, Egressy út 178f.
Árak: ITT
Facebook: ITT


Paskál Strandfürdő - A vízi bárban isteni finom limonádék kaphatók.

Évről-évre újul-szépül a zuglóiak kedvenc strandja, amely immár 10 medencével és számos új szolgáltatással várja a családokat. Egyike azon ritka strandfürdőknek, ahol a gyerekmedence felett kifeszített vitorlavászon kellemes árnyékkal tudja védeni a medencében pancsoló gyereket. A gyerekpancsoló egy nagyon látványos, új vízi csúszdát kapott, medencéje fokozatosan mélyül, ahol a legkisebb babák is jól érezhetik magukat. Nagyobb gyerekeket a mellette lévő nagy medence szolgálja ki.


Paskál Strandfürdő - A gyerekeket árnyékoló védi.

Viszonylag új szolgáltatás, hogy egy szintén kültéri medencében, a vízi bárnál kortyolgathatunk finom limonádékat. Rengeteg zöld terület veszi körül a medencéket, számos büfé kínál friss strandételeket. A strandon infrastrukturálisan minden adott, ami egy kellemes családi strandoláshoz szükséges. A nagyszülőket is hívjátok magatokkal, mert a fürdőkomplexum gyógymedencét is kínál. Zsúfolt hétvégeken inkább kerüljük babával, kisgyerekkel, mert tömve van, és úgy már sajnos élvezhetetlen. Babával főképpen hétköznap délelőttökön ideális felkeresni.


Paskál Strandfürdő - Kinti élménymedence

2. Erzsébetligeti Rátonyi Gábor Uszoda

1165 Budapest, Újszász u. 106-108.
Árak: ITT 
Facebook: ITT


Erzsébetligeti Strand - megújult!


Erzsébetligeti Strand - Fotó: uszodak16.hu

A város zajos forgatagától távol, viszonylag kijjebb található a gyönyörűen felújított, kibővített Erzsébetligeti strand. Vízi játszótér, hullámmedence, sodrófolyosó, családi csúszda, babapancsoló, gyerekmedence és játszótér várja az ideérkező családokat. Teszteltük a helyet: hétvégén nem érdemes idelátogatni, mert ilyenkor különösen zsúfolt. Tiszta, kulturált, különösen az új medencék. A strand „mozgalmassága” miatt kevésbé alkalmas a pihenésre, bár gyerekekkel ez a megszokott.


Erzsébetligeti Strand - új vízes játékok gyerekeknek.

3. Palatinus Strandfürdő - 1000 négyzetméteres gyerekjátszótér épült

1138 Budapest, Margitsziget
Árak: ITT
Facebook: ITT 


Palatinus Strand - Hullámmedence

Nincs olyan budapesti család, aki nem ismerné a "Palát", Budapest legnagyobb alapterületű gyerekbarát strandját. Ha csak nagyon ritkán adódna lehetőségünk strandolni, vagy vidéki gyerekkel látogatunk a fővárosba, akkor a margitszigeti Palatinus, mint a legnagyobb kínálatot nyújtó gyerekes strand az, amit érdemes elsőként felkeresni. 11 medencéje, hatalmas kiterjedése minden korosztály fürdőzési igényét kielégíti. Élménymedence, sodrófolyosó, hullámmedence, csiklandozó vízbuzgárok, látványszökőkutak, óriáscsúszdák teszik felejthetetlenné a fürdőélményt. A gyerekmedencék hőfoka kellemesen meleg: 30-32 fokos, és fokozatosan mélyül.

4. Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő - új gyerekparadicsommal bővült

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.
Árak: ITT
Facebook: ITT


Csillaghegyi Strand - Különös atmoszférája miatt kedvelt.

Csodálatosan rendezett, ősfás, parkos, idilli légkört árasztó hangulata miatt kedvelik különösen a Csillaghegyi strandot a fővárosiak. A megközelítése nagyon jó, a kerti rész gyönyörű, teli virágokkal, zöld övezettel, és ingyen napozó ágy jár a fürdőzőknek. Három medence várja a vendégeket: egy strandmedence (21 fokos, hamar mélyül), egy gyerekmedence (22 fokos), valamint egy úszómedence. A gyerekmedence igazi élménypancsoló a kicsik számára, vízi csúszda szórakoztatja az apró fürdőzőket. A strandon 7 ezer négyzetméternyi fedett fürdőt építenek, amelyet a nyár folyamán átadnak.

Tavaly készült el a Csillaghegyi fürdő wellness részlege, szaunavilága, “gyerekparadicsoma”, valamint étterme. A fedett részleg tavaly októberben átadásra került: A fürdőben tizenegy medence kap helyet. A fürdő egyik éke lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaikremek.


Csillaghegyi Strand - Szép, parkosított terület veszi körül a medencéket.

5. Pünkösdfürdői Strand - élménymedencéket, gyerekmedencéket kapott

1039 Budapest, Királyok útja 272.
Árak: ITT
Facebook: ITT


Pünkösdfürdői Strand - Középen a gyerekmedencével

Hűs árnyékot adó, terebélyes fákkal körülölelt strand Óbudán, amely legutóbbi felújítása során további élménymedencékkel és gyerekmedencékkel bővült. A gyerekmedence biztonságos csúszdával felszerelt, a játszóhajója pedig minden gyerek nagy kedvence.


Pünkösdfürdői Strand sodrófolyosója

6. Római Strandfürdő - árnyékos, kellemes játszótere van

1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 2.
Árak: ITT
Facebook: ITT


Római Strandfürdő - Sok család az óriáscsúszdák miatt keresi fel.


Római Strandfürdő - Kifeszített árnyékoló a gyerekpancsoló felelett.


Római Strandfürdő - Játszótere nem csak hangulatos, hanem biztonságos is.

Három medence fogadja az idelátogatókat: egy gyerekmedence (29 fokos), egy strandmedence (26 fokos), valamint egy úszómedence. A játszótere hűs, árnyas, és mivel legutóbb új gumiburkolatot kapott, rendkívül biztonságos. Nem csak a játszótere újult meg, hanem az óriáscsúszdák is.

7. Aquaworld Budapest - benti és kinti medencék kicsiknek, nagyoknak

1044 Budapest, Íves út 16.
Árak: ITT
Facebook: ITT


Aquaworld - Benti hullámmedenceIgazi gyerekparadicsom, amely egész évben nyitva tart. Ha éppen borús az idő, akkor is érdemes ide ellátogatni, mert nem csak kültéri, hanem szuper beltéri élménymedencékkel felszerelt fürdőhely. Már a hangulata is olyan, mintha Indiana Jones kalandokkal teli világába csöppennénk.
11 különböző csúszda várja a gyerekeket, többek között a "vadvízi folyón vízén" lekanyargó fánkcsúszda, romtemplom, függőhidak és sok más vízi játék teszi felejthetetlenné az itt tartózkodást.


Aquaworld - Kültéri medencéi

Érdemes tudni, hogy hamarosan nyit az Aquaworld vizes játszótere, az Aqua Spray Park, ami 400 négyzetméteren fröcsökli a vízi csibéket.


Aquaworld - Élmény az egész családnak

A cikk kezdőfotója: Aquaworld Budapest Resort