Hogyan válassza ki az optimális kesztyűt a konyhai munkákhoz? (x)

• Szerző: PMM

A szakácsok, cukrászok, pékek és más élelmiszeripari dolgozók legféltettebb kincse a keze, így a szakácskesztyű nélkülözhetetlen, mégis gyakran figyelmen kívül hagyott konyhai kellék, elmaradhatatlan egyéni védőfelszerelés. (x)

szakácskesztyű

Egy jól megválasztott kesztyű emelheti a főzés élményét, a biztonságot, valamint megkönnyítheti a munkát, mivel jó fogást biztosít. Az üzemi, éttermi konyhákban, cukrászműhelyekben, de a háziasszonyok otthoni konyháiban is a higiénia mellett a biztonság elengedhetetlen. A hozzávalók feldolgozása, aprítása, szeletelése, kockázása nem veszélytelen, jól jön hozzá egy szakácskesztyű az Épkézláb Munkaruha kínálatából.

A rejtett hős, a konyhai kesztyű

A konyhai védőkesztyű egy kicsi, jelentéktelennek tűnő, de valójában nagyon is fontos kellék a konyhában, több, mint egy kiegészítő, amely biztosítja az ujjak, a kézfej biztonságát a konyhai képességek kibontakoztatása közben. Akár tapasztalt séf, akár hobbiszakács, egy funkcionális és megfelelő méretű kesztyű beépítése a rutinjába jelentős különbséget jelenthet.

Sokan gondolják úgy, hogy egy kesztyű megnehezíti a munkát, akadályozza a kézügyességet, azonban a gyártási technológia legújabb innovációi tökéletes egyensúlyt teremtenek, biztosítják a szükséges biztonságot anélkül, hogy a bonyolult konyhai feladatokhoz szükséges képességeket veszélyeztetnék.

Így válasszon!

Egy szakácskesztyű nemcsak a vágások és égési sérülések megelőzését biztosítja, illetve megakadályozza a szennyeződések, baktériumok terjedését, hanem hozzájárul a főzés élményének javításához, egyszerűsíti a konyhai munkafolyamatokat. Különböző típusai alkalmasak forró edények és serpenyők mozgatásához, valamint aprításhoz és szeleteléshez, továbbá jó fogást biztosítanak, védelmet nyújtanak az éles kések ellen. A kesztyű típusa mellett fontos figyelembe venni a kesztyű vastagságát és textúráját is.

A választásnál nagy jelentőséggel bír a feladathoz optimális anyag és kivitel, valamint a viselő kezének megfelelő méret. Többféle méret, szín és anyag közül válogathatunk, férfi és női kézre való modelleket.

Változatos szakácskesztyűk 

A tervezett felhasználástól függően egyes kesztyűk más-más feladathoz alkalmasak, és különböző szintű védelmet biztosítanak. 

A latex kesztyűk kényelmükről és rugalmasságukról ismertek, így jó választásnak bizonyulnak a nagy fokú kézügyességet igénylő feladatokhoz, de nem ajánlottak zsíros ételek kezeléséhez, illetve allergiások számára. 

A nitril kesztyűk ellenállóbbak a szúrásokkal és szakadásokkal szemben, így alkalmasabbak a nehezebb, extra védelmet igénylő feladatokhoz. Különböző vastagságban is kaphatók, hogy megfeleljenek az adott feladatnak. 

A hőálló kesztyűk ellenállnak a különböző fokú magas hőmérsékletnek, és jellemzően olyan anyagokból készülnek, mint a szilikon vagy a neoprén. 

Végül, de nem utolsósorban fontos, hogy olyan kesztyűt válasszon, amely megfelelően illeszkedik, hogy kényelmes és biztonságos viseletet biztosítson.

Szponzorált cikk (x)