Tragédia: Szülést követően vesztette életét a 33 éves anyuka! Az apuka három gyerekkel maradt egyedül

2018 Július 19.

Rolandék életük legszebb napjára készültek, végül tragédia lett belőle! Szülést követően halt meg a 33 éves anyuka Borsodban.

– Első közös fiunk született meg 2017. augusztus 26-án. A szülés alatt minden rendben zajlott, ám Bea méhfalán volt egy kis repedés utána. Vérzett, ezt elállították, de egy óra múlva ismét elkezdett szivárogni a vér - emlékszik vissza Dudás Roland, a 34 éves apuka.

Az apuka egyedül maradt három gyerekkel
Roland nemcsak közös gyermekükről gondoskodik azóta, hanem hivatalos gyámja lett a Bea korábbi kapcsolatából született  kisfiúnak, illetve korábbi párkapcsolatából született egy saját kislánya is. Ám álmaiban sem gondolta volna még egy évvel ezelőtt, hogy hármójukról egyedül kell gondoskodnia.

"Hiába szóltam, hogy gyermekünk anyja nem kap levegőt"
– A vérzés miatt kapott egy bizonyos gyógyszert, amelynek beadása után előírás a beteg szigorú megfigyelése. A mellékhatások szinte rendre úgy jelentkeztek, ahogy a papíron voltak, csakhogy az orvosi felügyelet és megfigyelés elmaradt. Hiába szóltam, hogy gyermekünk anyja nem kap levegőt, csak azt mondták, hogy most szült, ne csodálkozzak – mondta összetörten az apa.

Élettársának a gyógyszer beadása után fél órával leállt a szíve, összeomlott a keringése. Az anyukát négyszer sikeresen újraélesztették, de az ötödjére nem sikerült. A család ügyvédje szerint egyértelműen műhiba okozta az anyuka halálát, amit a szakértői vélemény is alátámasztott.

Az anyuka élete megmenthető lett volna
A készítményt, amit Bea kapott, csak olyan klinikákon lehet alkalmazni, ahol a szívműködés és a vérkeringés folyamatos ellenőrzéséhez szükséges eszközök, illetve az intenzív kezeléshez elengedhetetlen berendezések rendelkezésre állnak,  azaz folyamatos megfigyelés alatt van a beteg.

A fotó csak illusztráció, forrás: Freepik.
Eredeti cikk: Blikk