Szennyvíztartályba zuhant egy kétéves kisfiú - döbbenetes részletek a tragédiáról

2019 Április 23.

Taktaharkány — Felfoghatatlan, értelmetlen okból halt meg az a 2 éves kisfiú, akinek a holttestét egy szennyvízaknában találták meg egy kis borsodi falu udvarán szombaton éjjel.

A Blikk úgy tudja, hogy az aknát már évek óta nem használták, azonban a gödörben időről időre felgyűlt a talajvíz. Az aknát ugyan vastag és nehéz betonlappal fedték be a helyiek, nehogy valaki beleessen, most azonban mégsem volt rajta a tető.

Belezuhant az aknába a kétéves kisgyerek

Az egyik fiatal családtag azért húzta el a betonlapot, mert keresett valamit az aknában. Az üreg felkeltette az udvaron játszó kétéves kisfiú érdeklődését. Kíváncsisága odavezette a nyíláshoz, a gödör szélén azonban elveszíthette az egyensúlyát és belezuhant.

A tini először megpróbálta kimenteni a gyereket

A rokona megpróbálta kiemelni onnan, ezért azt tervezte, létrán lemászik érte. Leengedte a létrát, de véletlenül olyan szerencsétlenül indította a mentőakciót, hogy a kisfiú a létra alá került, amely így vélhetően lenyomta a víz alá.

Pánikba esett, nem hívott segítséget

A Blikk úgy tudja, a tini ekkor pánikba esett, és aligha gondolta végig, mi lenne a legésszerűbb teendő: szólni a felnőtteknek. Ehelyett megpróbált nem tudomást venni a bajról. Visszatolta a betonlapot az aknára, nehogy valaki meglássa, mekkora bajt okozott.

Ezután – magára hagyva a létra és a víz alá szorult kisgyermeket – az egyik rokonához menekült. Nem tudni, mikor és mennyit mondott el a történtekből a családtagnak, mindenesetre az idősebb rokon csak órák múlva, este 11 körül kísérte őt haza. Akkor felnyitották az akna fedelét, de a kisfiú már nem élt.

13 vészhelyzet, váratlan eset, amire készítsük fel a 6-10 éves gyerekeket! Tanácsok szakemberektől »»

Eredeti cikk: blikk.hu