Ingyenes látásvizsgálatot végeznek hétfőn gyerekeknek Budapesten - További 300 helyszínen érhető el országszerte ingyenes szemvizsgálat

2018 Október 12. • Szerző: MTI

Október minden évben a látásról szól, ez alkalomból az ország 294 optikai boltjában bárki jelentkezhet ingyenes szemvizsgálatra és szaktanácsadásra október 31-ig. A kampányban résztvevő optikák linkje a cikkben.

Hétfőn ingyenes látásvizsgálatát végez a Sztehlo Gábor Gyermekotthonban a Magyar Látszerész Szövetség a látás hónapja alkalmából - tájékoztatott Szabadi Zsolt, a szövetség elnöke.

Az egész napos ingyenes szűrővizsgálatra több fővárosi gyermekotthonból is érkeznek 14 és 18 év közötti fiatalok, akiknek szükség szerint ingyenes szemüveget is biztosít a szövetség - fűzte hozzá.
Elmondta: egy fiatal látásvizsgálata körülbelül 15 percet vesz igénybe, ezalatt teljes computeres, illetve szubjektív szemvizsgálatot végeznek. Akinek szüksége van szemüvegre, azok helyszínen választhatnak keretet, amelyekbe lencsék is kerülnek a gyártók felajánlásával - tette hozzá.

A Magyar Látszerész Szövetség honlapja szerint a látás hónapja alkalmából az ország 294 optikai boltjában bárki jelentkezhet ingyenes szemvizsgálatra és szaktanácsadásra október 31-ig.
A kampány keretében ingyenes látásellenőrzésben, szakmai tanácsadásban vehet részt, aki a résztvevő üzleteket, optikákat felkeresi. Célunk a magyar lakosság látáskultúráját fejleszteni, éles látás iránti igényét felkelteni.

A résztvevő optikák teljes listája ide kattintva érhető el.

Forrás: mti, latasellenorzes.hu
Fotó: Freepik