Hosszú Katinka nem tér vissza a szülés után úszni, csakis az anyaságra akar koncentrálni

2020 Február 06.

Hosszú Katinka így nyilatkozott a hot! magazinnak: "Nem szeretnék az az édesanya és feleség lenni, aki naponta 8-10 órát távol van a családjától".

Hosszú Katinka tavaly töltötte be 30. életévét és immár hónapok óta boldog párkapcsolatban él szerelmével, Mátéval, ám egyelőre még nem döntötte el, mikor szeretne gyermeket vállalni. Egy azonban biztos: ha eljön az ideje a családalapításnak, többé nem tér vissza az úszáshoz, csakis az anyaságra koncentrál.

„Amint elérkezettnek látom az időt a családalapításra, a szülés után nem fogok visszamenni úszni. Tudom, hogy a nagyvilágban rengeteg példa akad arra, hogy profi úszónők ugyanúgy versenyszerűen folytatják a versenyzést, miután szültek és anyává váltak, én azonban nem szeretnék közéjük tartozni. Ennek egyszerű oka van: maximálisan szeretnék a családomra koncentrálni, nem akarok elvenni tőlük tartalmas, érdemi időt. Pontosan tudom, mennyi edzésre van szükségem ahhoz, hogy a világon a legjobb úszó legyek, ez pedig elvenné az időt a családomtól. Nem szeretnék az az édesanya és feleség lenni, aki naponta 8-10 órát távol van a családjától. Az rengeteg kiesett idő, amit anyaként nem tudnék pótolni" – nyilatkozta a hot! magazinnak.

Fotó: mti