Halálra gázoltak egy babakocsis kismamát

2018 November 15.

A másfél éves baba életéért még most is küzdenek az orvosok.
 

A romániai Suceaván egy sofőr lassítás nélkül gázolta el a zebrán szabályosan áthaladó babakocsis anyukát, aki a helyszínen azonnal meghalt. Másfél éves kisbabája, miután kirepült a babakocsiból, kómába került, az orvosok jelenleg is az életéért küzdenek – írja a Maszol.ro.

A 40 éves nő a suceavai csendőrség alkalmazottja volt, és gyermeknevelési szabadságát töltötte. A 26 éves Suceava megyei sofőr ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és súlyos testi sértés miatt bűnvádi eljárást indítottak.

Különösen vigyázzunk a gyalogátkelőhelyek környékén

A hivatalos statisztikák szerint, a legtöbb gázolás a gyalogátkelőhelyek környékén történik, ezért nagyon fontos meggyőződni arról, hogy gyalogátkelés előtt az autó vezetője valóban észlelt-e bennünket.

A rendőrség minden évben külön felhívja a figyelmet az őszi-téli közlekedés veszélyeire. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós utak, a romló látási viszonyok és a rosszul felkészített gépjárművek okozzák. A gyalogosoknak is célszerű változtatni a közlekedési szokásaikon, célszerű a rosszabb látási viszonyok miatt biztonságosabb világosabb öltözetet viselni. Az úttestre való lelépés előtt alaposan szét kell nézni és figyelembe kell venni azt a körülményt, hogy a csapadéktól csúszóssá váló úton a járművek fékútja is jelentősen megnövekedhet.