Kalózos szülinapi ötletek gyerekeknek: Ünnepeljétek szuper kalóz party-val a gyerek születésnapját!

2018 Július 09. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Felejthetetlen szülinapot szeretnél a gyerekednek? Akkor szervezz neki élményekkel teli kalóz party-t! Szuper kalózos játékokat, szülinapi ötleket, kalózos dekorációkat és kalózos ételkülönlegességeket mutatunk. Inspirálódj velünk!

Úgy lesz egy szülinapból kalóz party, hogy kalózos dekorációval díszíted fel a buli helyszínét, a meghívott gyerekek kis kalózoknak öltöznek be, kalózos ételeket fogyasztanak, és természetesen kalózos játékokat játszotok, például a kincskeresést. 

Kalózos meghívó és előkészületek

A szülinapi készülődésbe, amit nem lehet elég korán elkezdeni, már vond be a gyereket is. Ha lehet, akkor készítse el a kalózos meghívókat ő maga. Kitalálhatjátok például, hogy mindenki kötelezően kalózos felszerelésbe érkezzen a buliba, ezt írjátok bele a meghívóba is. Ha nem szeretnétek terhelni ezzel a meghívottakat, akkor már az érezéskor egységes szemkötóvel vagy fekete háromszög fejkendővel várhatjátok őket, amit a buli alatt mindenkinek viselnie kell.

A kalózos szemkötőket tedd egy nagy üvegtálba, és helyezd a bejárathoz, hogy érkezéskor mindenki kiszolgálhassa magát.


 catchmyparty.com

Kalózos dekoráció a lakásban

Minél több kalózos tematikájú dekort szórsz el a lakásban, kertben, annál izgalmasabb hangulatot tudsz teremteni. Íme, egy egyszerű ötlet, amit szintén még jóval a szülinapi bulit megelőzően készíthettek el a gyerekkel közösen.


etsy.com

Ha a lakás többi részét nem is szeretnéd feldíszíteni, az ünnepi asztal mindenképpen legyen kalózos.
Felhívjuk a figyelmedet, a csíkos textíliára, a hajóra vagy a (wc-gurigákból összetákolt) távcsövekre, amik mind-mind a kalózok kalandos életének elengedhetetlen kelléke, no, és hangulatos dekorötletek is.


pinterest


miniandmeblog.blogspot.com.br

Vendégek érkezése

A gyerekek szeretni fogják, ha érkezéskor megkapják az eligazítás. Nyomjatok a kezükbe egy magatok által rajzolt térképet a buli helyszínéről, hogy mi-hol található. A térképre például ezeket írhatjátok rá:

  • Kalózok zsákmánya (kinti játékos rész)
  • Kalózok barlangja (benti játékos rész)
  • Kalózok éléskamrája (étkező rész)
  • Ágyúgolyók (étkező rész mellett)
  • Kalózok kincsei (tedd a bizsuidat egy tálba, és rendezgesd el) 
  • Kalózok titkos átjárója (folyosó)
  • Tenger (ahova nem léphet senki)
  • Kalózok magánya (mosdó)

Így néznek ki az ágyugolyók a kalózos szülinapi bulin.


catchmyparty.com

Kalózos ételek az ünnepi asztalon

Ha ügyesen tálalod a "kalózos finomságokat", akkor biztosan jól fognak enni a gyerekek.


pizzazzerie.com


flickr.com

Kalózos desszert ötlet: bon-bon, fadoboz és egy használaton kívüli nyaklánc kell hozzá.


baudemenino.com.br

Akár előre megjatogatott papírhajókon is kínálhatod a nassolnivalót.


clube.casamenteiras.com.br

Süss muffinokat, és tűzz bele egy-egy hasonló vitorlát, máris kész a kalózos desszert.


baudemenino.com.br

Egy vastagabb barna dekorpapírból bármikor formázhatsz hajóformát, úgy, hogy egy meglévő süteménykínálót vagy egy magasabb dobozt kerítesz körbe papírral, amire árbocot is építhetsz.


blog.modmomme.com

Íme, egy kalózos ünnepi asztal, ami a csíkos textíliától lesz igazán vagány. Kalózsapkát bármely nagyobb játékboltban fillérekért beszerezhetsz.


catchmyparty.com

A kalózos ünnepi asztalon legalább 3-féle kalózos nassolnivaló szerepeljen a hatás kedvéért, és ha tudsz, helyezz el rajta zsákokat is.


baudemenino.com.br

Kalózos játékötletek - ügyességi játékok

A társaság összetételétől és a gyerekek életkorától függ, hogy milyen játékokkal szórakoztatod őket. Ebben a cikkünkben szuper szülinapi játékokat mutatunk 3-10 éves gyerekeknek, amit bármikor "kalózosíthatsz".

Ezeken túl további mókás játékötleteket is mutatunk a lenti fotókon. Minden játék ismertetésnél arra ügyelj mindössze, hogy egy kis kalózos legendával, meseszerű elemmel is fűszerezd a mondanivalód.

1. Sétálj át a deszkán egyensúlyozva úgy, hogy ne ess bele a tengerbe.


hostessblog.com

2. Ki talál el több "szajrét"?


joorcreates.com

3. Kötélhúzás. Melyik kalózcsapat az erősebb?


karaspartyideas.com

4. Vedd ki az almákat a vizes hordóból úgy, hogy kézzel és lábbal nem szabad hozzáérni.


karaspartyideas.com

5. Keresd meg az arany tallérokat bekötött szemmel. Melyik csapat talál többet meghatározott időn belül?


mixbook.com

6. Melyik csapat tud több fánkot megenni? Kinek esik le kevesebb fánkja a kötélről?


pinterest

7. Célba dobás tányérokkal - filléres játékötlet.


countryliving.com

8. Adogasd hátra a kalózok italát. Melyik csapat aranyserlegében marad több víz a végén?


scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net

9. Ki tud több perecet kivarázsolni a tálból? Alufóliából és gémkapocsból is hajtogathtsz hozzá kampókezeket. És hány karikát tudsz rádobni a kampókezekre?


pinterst

10. Pihenésképpen készítsetek közösen palackpostákat a kalózokkal, amibe minden kis kalóz beleírja a kívánságát. (Ezt fogod adni a szülőknek búcsúajándékként).


pinterest

Kalózos játékötletek - fejtörők

1. A gyerekeknek ki kell találniuk minden állomáson egy-egy általad adott találós kérdést.
2. Énekelniük vagy mondókázniuk kell közösen - énekeljenek olyan dalt, amiben hajó szerepel.
3. Fel kell sorolniuk olyan tárgyakat, ami a kalózokról eszükbe jut. Melyik csapat tud többet felsorolni?
4. Válaszolniuk kell "mit tennétek ha…" kérdésekre. „Mit tennétek, ha egy lakatlan szigetre kerülnétek?”, „Mit tennétek először a hajótöröttel, akit kimentettetek a vízből?”, „Miből építenétek hajót?”. „Mit tennél, ha óriási kincsre bukkannál egy eldugott barlangban?”
5. Fejtsétek meg! Tíz kalóz elindult az eldugott zsákmányért a lakatlan szigetre. Miután kikötöttek, egy kalózt őrségbe állítottak a parton, hogy figyelje távcsövével a tengert. Miközben a kalózcsapat bandukolt a sűrű trópusi erdőben, két kalóznak nyoma veszett, mert valószínűleg eltévedtek. Egy kalóz visszafordult az ösvényen, hogy megkeresse őket. Hány kalóz ért végül célba a kincshez?

Kincskeresős játék

A kincskeresés lehet a buli főjátéka, vagy csak egyike a feladatoknak - számtalan variációja ismert.

1. változat
Az első állomáson a kis kalózoknak elmondasz egy találós kérdést, ami próbára teszi a fürge észjárásukat. Szinezd ki a mondanivalódat, mesélj egy kicsit a kalózok életről...
Ha a gyerekek kitalálták a találós kérdést, akkor az ünnepelt kalóz felolvassa a kezébe nyomott papír alapú utasítást, illetve azt, hogy hol lesz a következő állomás, ahol meg kell keresniük közösen az eldugott térképet, ami őket a harmadik rejtekhelyhez vezeti, és így tovább...

2. változat
Minden rejtekhelyen el lehet rejteni valami apróságot is (gumicukrot, matricát, radírt), aminek megörülnek a gyerekek, vagy a végén találják meg a nagy kincset, ami egyben a búcsúajándékuk lesz.

3. változat
A játék egy további változata, hogy minden állomáson feladatot kapnak, amit meg kell oldaniuk - ezek lehetnek a fent felsorolt ügyességi feladatok vagy játékos fejtörők, sőt, a kettőt kombinálhatod is. Csak akkor lehet továbbhaladni, ha elvégezték a feladatot (akadályverseny).

Játékötletek innen: Facebbok / Anyapuszi