Újabb öngyilkos kihívás terjed a gyerekek körében a neten! Hátborzongató rém veszi rá a gyereket öngyilkosságra

2020 Október 04.

Egy kutyafejű, hosszú fülű, bizarr internetes karakter beszéli rá öngyilkosságra a gyerekeket.

Öngyilkosságot követett el a héten egy 11 éves olasz kisfiú, aki a közösségi médiában terjedő Jonathan Galindo-kihívás áldozata lehet - számol be a New York Post. Valószínűsíthető, hogy a gyerekek körében egyre népszerűbb mostani kihívás a 2017-es Kék Bálna öngyilkos játék egy újabb változata, ahol a gyerekek 50 nap alatt 50 feladatot kaptak, és ahol az utolsó nap végezniük kellett önmagukkal.

A nápolyi kisfiú kedden hajnali egy óra körül ugrott a mélybe a család erkélyéről, miután a tabletjén búcsúüzenetet írt:

"Anya, apa, szeretlek titeket. Most követnem kell a fekete csuklyás férfit. Nincs több időm. Bocsássatok meg!"

A kisfiú állítólag kiegyensúlyozott életet élt, rendszeresen sportolt, semmi jele nem volt a tragédiának.

A rémisztő lény a közösségi oldalakról szedi áldozatait, akiknek egyre kegyetlenebb horror témájú feladatokat ad, melyek végül öngyilkossághoz vezetnek.
A beszámolók szerint a rém, Jonathan Galindo eleinte csak jelentéktelenebb feladatokkal bízza meg áldozatait. Ezek közül jellemzően az egyik első az, hogy nézzenek meg egy horrorfilmet. A sorra durvuló feladatok vége öncsonkítás vagy öngyilkosság is lehet.

Az esetet a rendőrség jelenleg is vizsgálja.

Az internetes zaklatás évekre összetöri az áldozatokat

A fiatalokat célzó cyber bullying, azaz internetes zaklatás évekre összetöri az áldozatokat - mondta korábban Ormos Zoltán internetes szakjogász.

A szakember szerint tíz gyerekből csak egy mer beszélni a sérelmeiről, amelynek okai között említette, hogy így az is kiderül, mennyi időt töltenek internethasználattal.

A szakértő felsorolása szerint ilyen zaklatásnak minősül:a kiközösítés, a csúfolás, a hazugságok terjesztése, a rágalmazás és becsületsértés, súlyos esetekben a szexuális jellegű, a gyerekeket, tiniket nem teljes öltözetben mutató képek közzététele.

Ormos Zoltán szerint az internetes zaklatás ellen a szülők azzal is tehetnek, ha korlátozzák a gyerek képernyő előtt tölthető idejét.