Téli kreatívkodás gyerekkel: fessünk tobozokat! Hangulatos dekorációk, asztaldíszek készíthetők a „behavazott fenyőkből” (fotók)

2018 December 04. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Sétáink, kirándulásaink során gyűjtsünk tobozokat, otthon pedig fessük be őket hófehérre, amellyel mesebeli erdei "tájat" varázsolhatunk a lakásban.

Téli kreatívkodáshoz ajánlunk látványos ötletet, amely mutatós téli asztaldísz vagy akár egyedi karácsonyfadísz is lehet. Miközben a gyerek szorgos ujjacskái aprólékos munkával festik meg az előzőleg összegyűjtött tobozokat, aközben nagyban ügyesedik a kis keze, erősödnek kezének finom izmai, fejlődik a szem-kéz koordinációja.

A finommotorika játékos fejlesztése otthon azért is lehet fontos, mert az iskolában ügyesebben írnak majd azok a gyerekek, akiknek a finom mozdulatokat igénylő helyes ceruzafogás nem jelent majd gondot.

Mindezeken túl, a gyerek alkotás közben elmélyül, figyelme összpontosul, és e közben még szorongani is elfelejt.

Téli kreatívkodás gyerekkel

Hozzávalók:

  • Tempera
  • Ecset
  • Tobozok
  • Gyerek

Fontos, hogy a tobozokat jó időben begyűjtsük, hogy a száraz, meleg lakásban „kinyíljanak”, és festhetők legyenek. Mi 2 évvel ezelőtt gyűjtött, a sarokban céltalanul heverő és méltatlanul elfeledett tobozainkat használtuk fel a kreatívkodáshoz.

Miután megfestegetettük őket, rendezzük a hófehér tobozokat tálba, vagy akassszunk rá vékony cérnát, hogy egyedi karácsonyfadísz születhessen belőlük.

Fotók: papasmamasmagazin.hu