Villámgyors bögrés mákos sütemény (recept)
• Szerző: Papás Mamás Magazin
Isteni finom mákos sütemény! Pillanatok alatt összeállítható, gyorsan megsül, és nagyon eteti magát.
A mák gazdag kalciumban (csontok egészsége miatt fontos), rézben (szintén a csontokat erősíti), foszforban (jótékony a csontoknak, ízületeknek és bőrnek), illetve segíti méregteleníteni a szervezet. Egyet tudnunk kell: a mákos ételek mellé mindig igyunk bőséges folyadékot, mert a mák csak így lesz igazán hatékony.
Az alábbi sütemény gazdag mákban, így a 12 hónapos gyerekektől kezdve a nagyszülőkig, az egész család számára ajánlott fogyasztani.
Bögrés mákos sütemény
Hozzávalók
- 2 bögre cukor
- 2 bögre tej
- 2 db tojás
- 2 bögre liszt
- 2 bögre darált mák
- Fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés
1. Minden alapanyagot egy nagy keverőtálba öntünk, és kézi vagy gép habverővel alaposan összekeverjük.
2. A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
3. 180-200 fokon körülbelül 20 percig készre sütjük.
Fotók: papasmamasmagazin.hu