Epres sütemény recept: vaníliakrémes, csokis piskótás epres szelet

• Szerző: Papás Mamás Magazin

Látványos, színes epres sütemény, amit az illatos eprek és telt ízű vaníliakrém tesz különlegessé.

Az epres szeletet, ha lehet, készítsük el egy nappal korábban, mint ahogy kínálni szeretnénk.

Epres szelet - vaníliakrémmel, csokis piskótával

Hozzávalók a tésztához

  • 4 L-es méretű tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 2-5 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál olaj
  • Fél csomag sütőpor

Hozzávalók a vaníliakrémhez

  • 1 tasak vanília pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin

Tortazselé
Eper

Elkészítés

1. A piskótatésztához felverjük a tojásfehérjehabot, amihez hozzáadjuk a cukorral kikevert tojás sárgákat - ezeket óvatosan átkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, és végül az olajat. A tésztát alaposan átkeverjük, de vigyázzunk rá, hogy ne törjük össze nagyon a kész habot.

2. A piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük (attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb tepsiben sül-e a tésztánk).

3. A krémhez felfőzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Amikor már kihűlt a puding, majd folytonos keverés közben kanalanként meregetjük rá a margarinra.

4. Az elkészült vaníliakrémet a piskótaalapon egyenletesen eloszlatjuk, majd rárakosgatjuk az felvágott epret. Az eper darabokat végül cukorral meghintjük.

5. Tortazselét készítünk, amivel a süteményünket véglegesítjük.

6. Hagyjuk összeállni, összeérni a süteményt, mert ha idejekorán megvágjuk, akkor még szétcsúszhatnak az egyes rétegek.

Fotók: papasmamasmagazin.hu