A Future Health Biobank ingyenes Covid-19 teszttel segíti a kismamákat

A Future Health Biobank ingyenes koronavírus antitest-szűrést biztosít minden kismamának, aki a cégre bízza kisbabája őssejtjeinek megőrzését.

„A Future Health Biobank Magyarország egy folyamatosan növekvő, erősödő hálózat tagjaként mindig is kereste azokat a lehetőségeket, melyekkel a magyar családok, gyermekek egészségének megőrzését segítheti. Úgy érezzük, cégcsoportunk erősödése nagyobb felelősséget is jelent, ezért a jelenlegi járvány sújtotta időszakban azzal szeretnénk támogatni a magyar kismamákat, hogy ingyenes Covid-19 antitest szűrést biztosítunk azoknak, akik bennünket bíznak meg gyermekük őssejtjeinek megőrzésével.” - mondta el az FH Biobank magyarországi őssejtprogramjának vezetője, Fekete Zoltán.

Az Abbott SARS-CoV-2 IgG antitest új szerológiai tesztje képes kimutatni a fertőződött személy szervezete által termelt antitesteket. Ez a tesztelés lehetővé teszi azon személyek azonosítását, akiknek a vérében már megvannak az antitestek, tehát már átestek a vírus okozta fertőzésen.

A köldökzsinór-őssejt gyűjtéséhez kapcsolódó szerológiai vizsgálatokhoz mindenképpen szükséges az édesanyától is a szüléskor vért venni. Az Abbott SARS-CoV-2 IgG antitest szűrést is ebből a mintából végzik el, tehát külön beavatkozást nem igényel.

A Future Health Biobank a világ több mint 40 országában van jelen, hazánkban a Czeizel Intézettel együttműködésben. 18 éves fennállása óta a cég folyamatosan bővül, és most egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett. A vállalat megvásárolta a BioEden-t, a világ legnagyobb dentális őssejtbankját, ezáltal is tovább erősítve az őssejtek tárolásában betöltött piaci pozícióját. A 2006-ban alapított BioEden volt az első, kifejezetten a fogbélben található őssejtek levételére és tárolására szakosodott biobank, mely összesen 10.000 dentális őssejtmintát tárol, és már 26 sikeres klinikai alkalmazás fűződik a cég nevéhez.

További információ:

www.fhbiobank.hu