Méhpempő, az igazi kincs minden korosztálynak (x)

Általános roboráló, immunrendszer-erősítő készítményt keresünk? Olyat, amelynek természetesek az összetevői, így nem terheli meg a szervezetünket? Célunk a fizikai, szellemi teljesítményünk növelése? (x)

immunrendszer-erősítő méhpempő

Ha ezekre a kérdésekre igen a válasz, akkor a Bodó Méhészetnél is elérhető méhpempő jó választás lehet számunkra! Cikkünkben most erről a jótékony méhészeti termékről írunk bővebben, megvizsgálva az összetevőit és azoknak a pozitív hatásait.

Milyen komponensekből áll a méhpempő?

A méhpempő egy 100%-ban természetes anyag. Talán kicsit furcsán hangzik, de valójában nem más, mint a fiatal, dolgozó méhek garatmirigyének a váladéka. Ezzel táplálják a méhkirálynőt, de minden lárva is ezt kapja az élete első három napjában. 

Mivel esszenciális, kulcsfontosságú összetevői vannak, ezért az emberi szervezet számára akár már napi 3-4 gramm elfogyasztása is rengeteget jelenthet. Melyek ezek a komponensek? 

Többek között a fehérjék, a szénhidrátok és a B-vitamin is meghatározó része a méhpempőnek. Bővelkedik cinkben, vasban, szelénben és rézben is, de magnézium és kalcium is található benne. Különleges szuper összetevője pedig a 10-HDA sav.

Jótékony hatások

A 150 bioaktív összetevőnek, az ásványi anyagoknak és egyéb komponenseknek köszönhetően a méhpempő hozzájárul a szív- és érrendszer, valamint a csontok és a fogak épségének fenntartásához. A kóros idegrendszeri elváltozásokat is képes megakadályozni. Antibiotikus és antimikrobiális, valamint általános immunrendszer-erősítő hatása sem elhanyagolható. 

A 10-HDA sav pedig kiváló antioxidáns és szteroid is egyben. Vírusölő, és a szabadgyökök felszámolásában is segít.

A méhpempőnek adaptogén, azaz kiegyensúlyozó hatása is van. Ez azt jelenti, hogy összhangba hozza a belső elválasztású mirigyeink működését. Serkenti az alul- és visszafogja a túlműködő szerveket. Mindemellett segít felkészíteni a szervezetet a fogantatásra, akár mindkét fél is szedheti.

Kik szedhetik a méhpempőt?

Röviden azt mondhatnánk, hogy a méhpempőt bárki szedheti, aki nem allergiás a méhészeti termékekre. Gyerekek már 1 éves kortól fogyaszthatják, a serdülők pedig éppúgy beilleszthetik a napi rutinba, mint a várandósok vagy a sportolók.

Ajánlott fogyasztás és tárolás

A méhpempőből napi 3-5 grammot javasolt fogyasztani étkezés előtt, éhgyomorra, lehetőség szerint a reggeli órákban. Fontos, hogy semmivel ne keverjük! Hideg és sötét helyen tároljuk, szobahőmérsékleten ugyanis elveszíti bioaktív összetevőit, és bebarnul! A hűtőszekrény erre a célra jó megoldás lehet. Nagyon fontos, hogy a fogyasztani kívánt méhpempőt, még csak véletlenül se tegyük ki közvetlen napfénynek, mert rendkívül hamar megromolhat. Egy felnőtt havi adagja kb. 100 grammnak felel meg.

A népszerűségének eredményeként ma már sok helyről be lehet szerezni a méhpempőt, lehetőség szerint csak megbízható forrást válasszunk! Például a Bodó Méhészet több évtizedes múlttal a háta mögött abszolút minőségi termékeket kínál.

Szponzorált cikk (x)