„A menyasszonyom ki akarja tiltani a lányomat az esküvőnkről – megszakad a szívem”

• Szerző: twice.hu

Egy vőlegény dühös lett menyasszonyára, miután a nő azt mondta, nem akarja, hogy a férfi 11 éves lánya részt vegyen az esküvői szertartásukon, mert szerinte „nem illene hozzá a szerep”, amit a vőlegény szán neki - olvasható a twice.hu oldalán.

A férfi a Redditen elmagyarázta, hogy lánya egy korábbi kapcsolatából származik, és 50-50 százalékban osztoznak a felügyeleti jogokon exfeleségével, vagyis a lánya fontos része az életének - írja a twice.hu.

Éppen ezért fontos szerepet szánt neki az esküvőjén is – azt szerette volna, ha a virágot szóró kislányok egyike lett volna, akik a menyasszony előtt vonulnak az oltár elé – párja azonban váratlanul kijelentette, hogy szerinte nem illik hozzá ez a szerep. A nő azt állította, hogy menyasszonyként neki kell kiválasztania a szertartásban részt vevő lányokat, és ő az unokahúgát szeretné felkérni erre a szerepre.

„Egy korábbi kapcsolatomból van egy lányom (P). Jó viszonyban vagyunk a volt feleségemmel, és 50-50%-ban osztozunk a felügyeleti jogokon. P most 11 éves. Miután elváltam a volt feleségemtől, találkoztam a mostani menyasszonyommal (S). S és a lányom nagyon jól kijönnek egymással. Öt évnyi kapcsolat után megkértem S kezét” – magyarázta a történet hátterét a férfi a fórumon.

„S nagyon izgatott volt, és azonnal el akarta kezdeni a tervezést. Megnézte a helyszíneket, és elkezdte felkérni a barátnőit, hogy legyenek a koszorúslányai. Aztán azt mondta, hogy szeretné, ha az unokahúga lenne a virágos kislány. Amivel nem volt problémám, de azt mondtam, szeretném, ha P is az lehetne. S furcsán nézett rám, majd azt mondta, hogy szerinte P nem lenne alkalmas a szerepre.”

„Dühös lettem, és megmondtam S-nek, hogy a lányom része lesz az esküvőnknek. S ideges lett, és azt mondta, az esküvőn szerephez jutó lányok kiválasztása az ő feladata, és P nem lesz köztük. Mondtam S-nek, hogy ha P nem lesz része az esküvőnek, akkor lehet, hogy nem is lesz esküvő. Ezután kiviharzottam, és elvittem P-t fagyizni” – folyatta a férfi.

Az apuka azt is elárulta, milyen izgatottan várja a lánya az esküvőt, és azt, milyen ruhát választ neki a menyasszony, ami összetörte a férfi szívét, mivel P-nek fogalma sincs róla, hogy leendő mostohaanyja nem akarja, hogy a szertartás része legyen.

A vőlegény ideiglenesen az egyik barátjánál szállt meg, hogy átgondolhassa a dolgokat. Írt egy üzenetet a menyasszonyának, amire a leendő anyósa válaszolt, és azt írta, túlreagálja a helyzetet, a lányának nem kell feltétlenül részt vennie a szertartásban, és szemétség a részéről, ha ezért lemondja az esküvőt.

„Szóval túl messzire mentem azzal, hogy azt mondtam, lemondom az esküvőt? Túlreagálom a dolgot, vagy csak jó apa vagyok?” – kérte ki a felhasználók tanácsát a férfi.

A hozzászólók határozottan a férfi pártjára álltak a kérdésben, és sokak szerint, ha a leendő felesége nem akarja, hogy a lánya szerephez jusson az esküvőjükön, valószínűleg azt sem akarja, hogy a közös életük része legyen.

Az egyik válaszadó így fogalmazott: „Ez egy hatalmas figyelmeztető jel. Ha nem akarja bevonni a mostohalányát az esküvőjébe, akkor ne várd el, hogy az élete részévé tegye őt.”

„Elismerésem, hogy kiálltál a lányod mellett, egy jó apának pontosan ezt kell tennie. A menyasszonyod megpróbálja csökkenteni a lányod szerepét az esküvőtökön. Én aggódnék, hogy ez az életed más területeire is átterjed” – tette hozzá egy másik felhasználó.

Forrás: twice.hu
Fotó: freepik.com